eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A dán játékosok összekapaszkodnak a pályán, mielőtt folytatódik a dán Christian Eriksen összeesése és kórházba szállítása miatt félbeszakadt mérkőzésük Finnország ellen, amelyet a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában játszanak Koppenhágában 2021. június 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty pool/Stuart Franklin

Christian Erikssen maga mondta a többieknek, hogy játsszák végig a meccset

Christian Eriksen tragédiája árnyékolta be a koppenhágai Dánia–Finnország mérkőzést. Az Inter középpályása – az első dán, aki a 29. születésnapja előtt elérte már a századik válogatottságot – a mérkőzés 41. percében az oldalvonal közelében összeesett, újra kellett éleszteni.

A labdarúgó-Eb B csoportjának nyitányán, a Dánia-Finnország mérkőzésén a 42. percben a dán válogatott játékosa, Christian Eriksen magatehetetlenül összeesett a pályán. Az ott álló játékosok azonnal riasztották az orvosi stábot, miközben megkezdték az újraélesztés műveletét is és körülállták a 29 játékost, hogy a szurkolók ne lássák, mi történik. Kisvártatva az orvos szívmasszázst és defibrillátort is bevetett, a finn labdarúgók és a játékvezetők levonultak a pályáról, a mérkőzést felfüggesztették.

A labdarúgó felesége közben a pálya szélére ért, akit helyszíni beszámolók alapján Simon Kjaer és a kapus Kasper Schmeichel próbált nyugtatni.

Az újraélesztés 10 perc után sikerrel járt, Eriksent csapattársai gyűrűjében vitték le a pályáról, és magánál volt, amikor kórházba vitték a koppenhágai stadionból.

A mérkőzés nagyjából egy óra után az első félidő utolsó négy percével folytatódhatott, majd 5 perc szünet után a második játékrésszel; a két csapat játékosai kérték a meccs folytatását (a dánok azok után, hogy Eriksennel is beszélni tudtak Facetime-on és a játékos kérte, hogy játsszanak), amire egyébként vasárnap déltájt is lett volna lehetőség.

Végül a meccsen mindössze egy kapura menő labdával kísérletező finnek Joel Pohjanpalo góljával 1-0-ra nyertek a

zavarodottan játszó, büntetőt is hibázó dánok

ellen.

Ez volt a finn válogatott első Európa-bajnoki mérkőzése, következésképpen első győzelme.

A finnek egyik legjobbja a Bayer Leverkusen kapusa, Lukás Hrádecky volt, aki büntetőt védett élete első Európa-bajnoki mérkőzésén. Korábban ezzel csak két elődje, a dán Tröls Rasmussen (1988, a spanyolok ellen), a lengyel Przemyslaw Tyton (2012, a görög ellen) dicsekedhetett.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×