eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A dán játékosok összekapaszkodnak a pályán, mielőtt folytatódik a dán Christian Eriksen összeesése és kórházba szállítása miatt félbeszakadt mérkőzésük Finnország ellen, amelyet a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában játszanak Koppenhágában 2021. június 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty pool/Stuart Franklin

Christian Erikssen maga mondta a többieknek, hogy játsszák végig a meccset

Christian Eriksen tragédiája árnyékolta be a koppenhágai Dánia–Finnország mérkőzést. Az Inter középpályása – az első dán, aki a 29. születésnapja előtt elérte már a századik válogatottságot – a mérkőzés 41. percében az oldalvonal közelében összeesett, újra kellett éleszteni.

A labdarúgó-Eb B csoportjának nyitányán, a Dánia-Finnország mérkőzésén a 42. percben a dán válogatott játékosa, Christian Eriksen magatehetetlenül összeesett a pályán. Az ott álló játékosok azonnal riasztották az orvosi stábot, miközben megkezdték az újraélesztés műveletét is és körülállták a 29 játékost, hogy a szurkolók ne lássák, mi történik. Kisvártatva az orvos szívmasszázst és defibrillátort is bevetett, a finn labdarúgók és a játékvezetők levonultak a pályáról, a mérkőzést felfüggesztették.

A labdarúgó felesége közben a pálya szélére ért, akit helyszíni beszámolók alapján Simon Kjaer és a kapus Kasper Schmeichel próbált nyugtatni.

Az újraélesztés 10 perc után sikerrel járt, Eriksent csapattársai gyűrűjében vitték le a pályáról, és magánál volt, amikor kórházba vitték a koppenhágai stadionból.

A mérkőzés nagyjából egy óra után az első félidő utolsó négy percével folytatódhatott, majd 5 perc szünet után a második játékrésszel; a két csapat játékosai kérték a meccs folytatását (a dánok azok után, hogy Eriksennel is beszélni tudtak Facetime-on és a játékos kérte, hogy játsszanak), amire egyébként vasárnap déltájt is lett volna lehetőség.

Végül a meccsen mindössze egy kapura menő labdával kísérletező finnek Joel Pohjanpalo góljával 1-0-ra nyertek a

zavarodottan játszó, büntetőt is hibázó dánok

ellen.

Ez volt a finn válogatott első Európa-bajnoki mérkőzése, következésképpen első győzelme.

A finnek egyik legjobbja a Bayer Leverkusen kapusa, Lukás Hrádecky volt, aki büntetőt védett élete első Európa-bajnoki mérkőzésén. Korábban ezzel csak két elődje, a dán Tröls Rasmussen (1988, a spanyolok ellen), a lengyel Przemyslaw Tyton (2012, a görög ellen) dicsekedhetett.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×