eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
COPENHAGEN, DENMARK - JUNE 12: Thomas Delaney, Andreas Christensen and Jonas Wind of Denmark look dejected as Christian Eriksen (Hidden) of Denmark receives medical treatment during the UEFA Euro 2020 Championship Group B match between Denmark and Finland on June 12, 2021 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Friedemann Vogel - Pool/Getty Images)
Nyitókép: Photo by Friedemann Vogel - Pool/Getty Images

Kritizálja az UEFA döntését a két Schmeichel, de mások is

Többen is úgy vélik a dán keretből, hogy lehetetlen választás elé állították őket Christian Eriksen szívleállása után.

A labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő dán válogatott játékosai az európai szövetséget (UEFA) kritizálták, amiért társuk, Christian Eriksen sokkoló esetét követően folytatniuk kellett a Finnország elleni csoportmérkőzésüket.

A dán játékosok hétfőn nyilatkoztak először azt követően, hogy a szombati, koppenhágai találkozó 43. percében Eriksen összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A mérkőzés több mint másfél óra múlva folytatódott.

Kasper Schmeichel, a dánok kapusa szerint játékosként olyan helyzetbe hozták őket, ami szerinte nem volt igazságos. Hozzátette: két választási lehetőséget biztosítottak a csapatoknak, miután 109-szeres válogatott társuk állapotát sikerült az orvosoknak stabilizálniuk, és elszállították a kórházba: akkor este vagy másnap, vasárnap délben folytatják a mérkőzést.

"Várni kellett volna még ennek a döntésnek a meghozatalával. Remélem, hogy az UEFA tanul az esetből.

Valószínű, szükség lett volna valakire, aki nálunk magasabb pozícióban van, és ki tudja jelenteni azt, hogy most még nincs itt az ideje dönteni erről a dologról, várjunk vele holnapig" – nyilatkozta a Leicester City 34 éves, rutinos labdarúgója.

Édesapja, a legendás Peter Schmeichel, az 1992-ben Eb-aranyérmes dán együttes egyik kulcsembere szintén a sportág európai irányító szervezetének hozzáállását bírálta, különösen amiatt, hogy a közvélemény felé már úgy kommunikálták a történteket, mintha a csapatok kifejezett kérésére folytatnák aznap a mérkőzést.

Kasper Schmeichel kritikus véleményét osztotta két társa, a Barcelonában játszó Martin Braithwaite, valamint a Tottenham Hotspur középpályása, Pierre-Emile Höjbjerg is. Braithwaite kiemelte: két lehetőség közül kellett választaniuk, és bár egyik sem volt jó, a kevésbé rossz mellett döntöttek. Kiemelte: sokan azonban nem voltak képesek megfelelően koncentrálni a futballra, mert gondolataik máshol jártak.

"Ebben a helyzetben talán lehetett volna harmadik lehetőséget is felajánlani"

– mondta.

Kasper Hjulmand szövetségi kapitány vasárnap úgy nyilatkozott: szerinte sem kellett volna folytatniuk szombaton az összecsapást.

A továbbra is kórházi megfigyelés alatt tartott Eriksen állapotáról a dán szövetség azt közölte, hogy változatlanul stabil. Vasárnap reggel a dán szövetség illetékesei, majd a nap folyamán videokonferencia segítségével már a játékostársak is beszéltek 29 éves támadó középpályással.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×