eur:
389.54
usd:
356.33
bux:
72740.44
2024. július 18. csütörtök Frigyes
COPENHAGEN, DENMARK - JUNE 12: Thomas Delaney, Andreas Christensen and Jonas Wind of Denmark look dejected as Christian Eriksen (Hidden) of Denmark receives medical treatment during the UEFA Euro 2020 Championship Group B match between Denmark and Finland on June 12, 2021 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Friedemann Vogel - Pool/Getty Images)
Nyitókép: Photo by Friedemann Vogel - Pool/Getty Images

Christian Eriksen: az élet csodája

A futball ezért is gyönyörű. Három évvel ezelőtt, Koppenhágában, a dánok első Eb-mérkőzésén Christian Eriksen, a csapat egyik nagy sztárja összeesett a pályán. Az életéért küzdöttek. 2024-ben, a dánok első mérkőzésén, Stuttgartban, Eriksen szerezte csapata első gólját.

Három évvel ezelőtt újra kellett éleszteni, orvosai az életéért küzdöttek. Ő már a következő napokban arról beszélt, hogy újra futballozni akar, vissza akar térni az elitbe. Bár akkori klubja, az Internazionale messzemenően tisztességes volt vele, a Serie A szabályai szerint ott, Olaszországban nem játszhatott újra.

Edzett régi klubjával, az Ajaxszal, majd Angliába igazolt. (Olyan jól játszott, hogy a Manchester Unitednél kötött ki. Visszatért a dán válogatottba is.

2021. június 12. óta vasárnap, a szlovénok ellen játszott először Európa-bajnoki mérkőzést. Góllal ünnepelte.

A vasárnapi Dánia–Szlovénia-mérkőzés végeredménye: 1-1.

Címlapról ajánljuk

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 08:49
×
×
×
×