eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője sajtótájékoztatón mutatja be a tiltott szerek listáját és ismerteti az olimpiai felkészülést. A londoni ötkarikás játékok előtti szűrőprogram keretében mind a 158 magyar indulót többször is kontrollnak vetették alá, minimum három alkalommal.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

MACS: a sportlövőbotránynak még a háttere is elég megrázó

Tiszeker Ágnes szerint "sokáig fogunk még beszélni" a sportágban zajló, Indiában kiteljesedett magyar háborúról.

Megrázó történetnek nevezte a DIGI Sport tévének adott interjújában a magyar sportlövők indiai botrányát Tiszeker Ágnes. A Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint sokáig fognak még beszélni az esetről, melynek kapcsán a Magyar Sportlövők Szövetsége szerdai közleményében Péni István bejelentését idézi, és közli: fegyelmit indítanak Sidi Péter ellen.

Ismert, pozitív lett egy magyar sportlövő doppingtesztje, a Nemzeti Sport úgy tudja, a sportoló egy nemzetközi viadalon produkált pozitív mintát.

A DIGI Sportnak a Magyar Antidopping Csoport vezetője nem nevezte meg, ki az érintett.

"Egy külföldön lezajlott világkupán történt a mintavétel, abszolút a Nemzetközi Sportlövőszövetség a minta gazdája, ő is jár el, ő is folytatja a meghallgatást.

Minden pozitív eset nagyon sajnálatos, de ennek, úgy tűnik, hogy a háttere is egy eléggé megrázó történet lesz"

- nyilatkozta Tiszeker Ágnes.

A Magyar Sportlövők Szövetsége közleményt adott ki, amelyben Péni István bejelentését idézi, ebben az áll: az indiai világkupa helyszínén egy ismeretlen személy hatolt be Péni István szállodai szobájába, ott háromnegyed órát tartózkodott, majd távozott. A bejelentés arra nem tért ki, a behatoló 45 percen keresztül mit csinált a hotelszobában. Az esetet rögzítette a hotel biztonsági kamerája is. Péni azt írta, részéről kétséget kizáróan nem azonosítható, ki volt az elkövető, de a kinézete és a ruházata alapján feltételezhető, hogy a magyar delegáció tagja volt.

A Magyar Sportlövő Szövetség közleményében tudatta, fegyelmi vizsgálatot indít Sidi Péter ellen, és a vizsgálat lezárásáig felfüggeszti a versenyengedélyét.

"Sajnos, azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon sokat fogunk még erről beszélni, és lesznek tanulságai is az esetnek, ahogy én ezt most látom” - jegyezte meg Tiszeker.

A Magyar Sportlövők Szövetsége elnöke elküldte Péni István levelét és az indiai hotel biztonsági felvételét a fegyelmi bizottságnak, "hogy a felvételen látható Sidi Péter sportlövővel szemben a fegyelmi eljárást megindítsák".

A vizsgálat lezárultáig a Magyar Sportlövő Szövetség nem kíván nyilatkozni.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×