INFORÁDIÓ
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina

péni istván

sidi péter

sportlövészet

Péni István sportlövő a Nemzeti Lőtéren 2020. március 9-én. A sportoló kvótát szerzett a tokiói nyári olimpiára.

Brutális fordulat a sportlövők ügyében

Infostart

Sidi Péter engedély nélkül bemehetett Péni István indiai hotelszobájába, most fegyelmi vár rá.

A Magyar Sportlövők Szövetségének elnöksége fegyelmi eljárás megindítását rendeli el Sidi Péterrel szemben, és a fegyelmi határozat meghozataláig felfüggeszti a sporttevékenység alól.

Az ügy előzménye, hogy a Nemzeti Sport kedden megírta, egy magyar sportlövőnek pozitív lett a doppingtesztje egy, a Nemzetközi Sportlövőszövetség (ISSF) által rendezett idei nemzetközi viadalon. A lap úgy tudja, az érintett sportoló a március 18. és 29. között rendezett indiai világkupaversenyen adott pozitív mintát.

A magyar szövetség tájékoztatásából ugyanakkor arra lehet következtetni, hogy nem egyszerű doppingügyről van szó. A közlés szerint két nappal ezelőtt Péni István bejelentette a szövetség elnökének, hogy az indiai versenyen

valaki jogtalanul behatolt a szállodai szobájába, és nagyjából 45 percig ott tartózkodott.

Ennek alátámasztására kikérte a hoteltől a biztonsági kamera felvételét.

„Meglátásom szerint a felvételen szereplő személyről a ruházata és a kinézete alapján feltételezhető, hogy a magyar delegáció tagja volt” – közölte a magyar olimpikon.

A hazai szövetség fegyelmi bizottsága a levél és a videófelvétel tanulmányozás után jelezte az elnöknek, hogy elnökségi határozat szükséges ahhoz, hogy

a felvételen látható Sidi Péterrel szemben a fegyelmi eljárást megindítsa.

Eddig a magyar férfi sportlövők közül éppen Sidi Péter és Péni István szerzett tokiói olimpiai kvótát, az indulási jog azonban nem a versenyzőnek, hanem a nemzetnek szól ebben a sportágban.

Az indiai világkupán Sidi és Péni egy másik botrányban is érintett volt, miután az 50 méteres összetett szám csapatversenyének finléjában Péni és Pekler Zalán nem volt hajlandó szerepelni, mert Sidi - állításuk szerint - közös megállapodásuk ellenére felszerelt egy eszközt a puskájára. A "példátlan" eset miatt a szövetség három hónapra megvonta Pekler, Péni és Sidi Gerevich-ösztöndíját.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó hang

Komoly botránysorozat a legjobb magyar férfi puskásoknál
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018