eur:
394.62
usd:
369.62
bux:
65600.84
2024. április 23. kedd Béla
Sidi Péter a férfi légpuska versenyszám döntőjében a II. Európa Játékokon a minszki Lövész Központban 2019. június 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Tovább fortyognak az indulatok a sportlövőknél, Sidi Péter befejezné már a háborút

A világ- és Európa-bajnok, Fair Play-díjas sportlövő tisztázó céllal fogalmazott meg részletes közleményt a "fegyvervita" utóéletéről.

A közelmúltban nagy visszhangot váltott ki a nemzetközi sportéletben is, hogy a magyar sportlövő-válogatott belső konflikutsa miatt a csapat nem tudott kiállni a világkupadöntőre Delhiben. Az 50 méteres összetett szám aranycsatájában a Pekler Zalán, Péni István, Sidi Péter összeállítású csapat az indiai trióval mérkőzött volna az aranyéremért, ám előbbi kettő percekkel a kezdés előtt jelezte, nem vállalja a szereplést, mert szerintük Sidi fegyvere nem volt szabályos.

A problémát az okozta, hogy Sidi ráragasztott a puskájára egy úgynevezett bipodot, amely a fegyver megtámasztására való, a komáromi puskás ugyanakkor állítása szerint csak súlyként használta, és a helyi fegyverellenőrzésen sem találták problémásnak.

Sidi Péter világ- és Európa-bajnok, Fair Play-díjas sportlövő egy tisztázónak szánt közleményt küldött az Infostartnak kedden, amelyben úgy vélekedik, eddig a történtekről "félremagyarázó nyilatkozatok" láttak napvilágot, ezért hosszabban is összefoglalta álláspontját, amely szerinte azután vált szükségessé, hogy a szövetség elnöke, Nagy György a történtekről "reményei szerint tájékozatlanságból, nem pedig rosszindulatból" tévesen értékelte a helyzetet.

Sidi közleményében kijelenti, Nagy György elnök a nemzetközi szövetség technikai igazgatóját helytelenül idézte, amikor csak azt húzta alá, hogy a kérdéses balanszsúlyok használata kapcsán szabályváltoztatás lesz, mivel az ISSF illetékese leszögezte azt is,

Sidi Péter fegyvere szabályos volt Delhiben is, ráadásul évek óta változatlan.

A sportlövő vitatja az elnök azon nyilatkozatrészletét is, amely szerint a csapatot Sidi Péter önhatalmúlag nevezte a versenyre, miközben "a nevezést az ISSF felé a magyar szövetség már jóval a verseny előtt leadta, amit bizonyít a 2021. március 15-i hivatalos nevezési lista is" - ezt a nevezési listát Sidi Péter csatolta is közleményéhez.

Úgy látja, a hazai szövetség fegyelmi bizottsága egy neki tulajdonított levélre hivatkozva tévesen marasztalta el.

"A hibáimért vállalom a felelősséget, de ezt másoktól is elvárom – a konkrét esetben a tények pedig 100 százalékig mellettem állnak" - vélekedik Sidi Péter, aki reméli, az olimpiáig már csak a lövészettel kell foglalkoznia, nem holmi fellebbezéssel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×