eur:
393.13
usd:
367.1
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Péni István puskája a férfi kisöbű szabadpuska 3X40 lövéses versenyszámának döntőjében a II. Európa Játékokon a minszki Lövész Központban 2019. június 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sportlövőügy: megtörte a csöndet a szövetségi kapitány

Győrik Csaba szerint nem fordulhat elő olyan, hogy bárkinek tartania kell a csapattársától az Európa-bajnokságon. A sportlövők szövetségi kapitánya szerint a közelmúltban kirobbant botrányt több sportoló is nehezen tud feldolgozni.

A botrány előzménye röviden, hogy a két olimpiai számban is világranglista-vezető Péni István doppintesztje pozitív lett még márciusban, a versenyző engedélyét viszont a Nemzetközi Szövetség visszaadta, mert lehetséges, hogy szabotázsakció történt a sportlövővel szemben. A furcsa üggyel összefüggésbe hozhatóan Sidi Pétert eltiltotta a magyar szövetség, feljelentés történt, a rendőrségi nyomozás zajlik.

„Egy nagyon nagy sokk érte a csapatot, az egész társaságot. Nehezen találunk jelzőket erre – fogalmazott Győrik Csaba a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek. – Természetesen próbáljuk együtt feldolgozni a sportolókkal ezt a helyzetet, van, aki már egész jól túl van rajta, de vannak, akiknél ez visszatérő téma. Kell róla beszélgetni,

nem lehet olyan helyzet, hogy bárkinek tartania kelljen a csapattársától az Európa-bajnokságon.”

A május 23-án rajtoló horvátországi Eb-re az olimpiai kvótás Péni István is elutazik. Az esetről többet viszont nem mondhat a szakvezető, hiszen folyamatban lévő rendőrségi ügyről nem nyilatkozhat.

Az olimpiai kvalifikációs kontinenstornán viszont szeretné, ha újra az eredményekről szólnának a hírek.

„Az az elvárás, hogy legalább egy újabb olimpiai kvótája legyen a csapatnak,

a felnőttektől két–három érmet, a junioroktól négy–öt érmet várok” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Magyarországnak négy olimpiai sportlövőkvótája van jelenleg, közte az eltiltott Sidi Péterével is. A sportágban a versenyző viszont nem magának, hanem az országnak szerez indulási jogot, így más is nevezhető. Győrik Csaba szerint többektől is várható még kvóta. „Horváth Leától, Dénes Esztertől, Pekler Zalántól, Hammerl Somától (is várható kvóta), nagyon erős a fiatal része a csapatnak, ők jobbára még juniorok. De ugyanakkor ott van a nagyon tapasztalt Csonka Zsófia, aki az előző Európa-bajnokságon épphogy lemaradt az olimpiai kvótáról, úgyhogy tényleg erős a csapat.”

Az Eb tétje tehát nagy, hiszen minden számban a május 23. és június 6. közötti horvátországi viadal lesz az utolsó kvótaszerző esemény az európai sportlövők számára.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×