INFORÁDIÓ
2021. július 27. kedd
Liliána, Olga

sidi péter

fegyelmi eljárás

sportlövészet

tokiói olimpia

tokió 2020

péni istván

Sidi Péter a férfi légpuska versenyszám döntőjében a II. Európa Játékokon a minszki Lövész Központban 2019. június 24-én.

Kiderült, mivel védekezik Sidi Péter

Infostart

A szabotázzsal megvádolt sportlövő nem ment el a szövetség fegyelmi tárgyalására, egy levelet küldött.

A világ- és Európa-bajnok sportlövő a 24.hu birtokába jutott levélben ismertette saját verzióját arról, miért töltött 45 percet versenyzőtársa, Péni István szállodai szobájában annak engedélye nélkül.

Csütörtökön összeült a Magyar Sportlövők Szövetségének fegyelmi bizottsága annak érdekében, hogy meghallgassák Sidi Péter vallomását arról, hogy a márciusi indiai világkupa idején mit csinált 45 percen keresztül versenyző- és vetélytársa, Péni István szállodai szobájában, annak távollétében és engedélye nélkül. Péni azon a versenyen adott pozitív doppingmintát, és ugyan nem nevezett meg senkit, de azzal védekezett, hogy valaki jogosulatlanul járt a szobájában, és a vitaminjába tudtán kívül került tiltott szer – írja a lap.

Sidi nem jelent meg a testület ülésén. Bár a szövetség felfüggesztette a versenyzési jogát, ennek ellenére Eszéken, a sportlövők Európa-bajnokságán tartózkodik, mint a Román Sportlövő Szövetség hivatalos delegáltja, a román színekben versenyző felesége edzőjeként.

A sportlövő levelében azt állítja, hogy Péni az indiai világkupán, március 18-án a reggeli után egy beszélgetésre invitálta az általa sokszor kritizált puskája tartozéka ügyében (ez volt a bipod körüli botrány).

„Péni a zavartalan négyszemközti beszélgetésre a szállodai szobáját ajánlotta. Azt mondta, hogy 10:30-kor edzésre mennek az apjával és a klubtársával, de ő majd valamilyen ürüggyel visszamarad, hogy nyugodtan beszélgethessünk. Ezt nyomatékosítva adott egy kártyakulcsot, hogy várjam meg a szobájában.”

Sidi azt írja, a videofelvételen is látszik, hogy nem lopózkodva vagy elmaszkírozva jelent meg a megbeszélt időpontban.

„Nem volt a szobájában, ezért vártam rá. Arra gondoltam, hogy valami közbejött, és késik.

(...) Egy idő után meguntam a várakozást, ezért a kártyakulcsot az asztalon hagyva elhagytam a szobát.”

Azt írja: „a kulcsot is azért adta, hogy becsaljon a szobájába, valójában nem akart velem beszélgetni. (…) Most már tudom, hogy a célja az volt, hogy okot csináljon egy fegyelmi büntetésre, hogy eltiltsanak, és ne tudjak részt venni a mostani Eb-n és az olimpián.”

Szerinte ez egy folyamat része, amit a vele szemben benyújtott folyamatos óvások mellett az is igazol, hogy Péni a „feljelentését csak az Eb előtt 10 nappal tette meg – idézi a 24.hu Sidi Péter levelét –, nehogy korábban kiderüljön a vétlenségem.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018