eur:
394.38
usd:
371.63
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
A magyar Liu Shaoang, a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1500 méteres számának középdöntőjében a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 25-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Vb-mámor után: "a sikerektől és a kudarcoktól is csak erősebbek leszünk" - Liu Shaoang

Az olimpiai és világbajnok Liu Shaoang a pekingi téli játékokon is együtt szeretne a dobogón állni bátyjával, Liu Shaolin Sándorral. A fiatalabbik testvér az InfoRádiónak részletesen beszélt a dortdrechti sikerekről és a folytatásról is.

Sikert sikerre halmoztak a magyarok a dordrechti rövid pályás gyorskorcsolya-vb-n, Liu Shaoang pedig olimpiai bajnokként immár világbajnok is, így érez most:

"Nagyon nehezen indult ez az egész, és fárasztó is; nem sikerült jól az Eb, utána viszont végigküzdöttük az edzéseket a világbajnokságig, hosszú időszak volt. Az olimpia után szerettem volna jól szerepelni a 2018-as világbajnokságon is, de ez sem jött össze, már akkor mondtam, hogy szeretnék világbajnok lenni a következő olimpiáig. Ez 2019-ben sem jött össze, mert eltörtem a bal kézfejemet, 2020-ban beütött a Covid, mostanáig várni kellett."

A még mindig csak 22 éves sportoló, aki az 1500 méteren szerzett 7. helye után ment neki az 500-nak, az InfoRádiónak elmondta, a vb előtti edzéseken nagyon fáradtnak érezte magát, ám a világbajnokságon a selejtezők előtt hirtelen megváltozott benne minden.

"Nagyon jónak éreztem magam, lazábban tudtam versenyezni és erős is voltam, ez meg is látszott a futamokon.

Amikor szombaton felkeltem, úgy éreztem, hogy világbajnok leszek,

így akkor sem voltam csalódott, amikor 1500-on kicsúsztam. Egy esés bármikor benne van ebben a sportágban, készültem az 500 méterre."

Előre készült is arra, hogy nem lesz csúcsformában, de ez is csak könnyebbséget adott neki, ráadásul más sem volt a csapatban éppen a topon, Liu Shaoang szerint talán pont ez adhatta a lendületet.

A váltóverseny előtt Bánhidi Ákos edző "kicsit keményebben" beszélt velük, elmagyarázta nekik, hogy mire képesek valójában, ha fejben ott van mindenki, ebből a férfiváltónak egy ezüstérem termett.

Sok pihenő most nem lesz a minden idők legjobb magyar szereplését hozó short track-vb után, jön az országos bajnokság itthon.

Távlati cél 2022-ben a téli olimpia, a közös álom testvérével, Shaolinnal együtt a dobogón állni - újra.

"Nagyon sok kudarc és siker is ért minket az évek során, de ettől mindig csak jobbak leszünk" - foglalta össze a sikerek titkát.

A világbajnoksággal kapcsolatos további érdekességek péntek este fél 8 után az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×