eur:
392.81
usd:
367.97
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Két magyar az összetett világbajnokság dobogóján gyorskorcsolyában

Liu Shaoang arany-, Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert vasárnap összetettben a rövidpályás-gyorskorcsolyázók világbajnokságán a hollandiai Dordrechtben.

A Ferencváros 22 éves versenyzője Magyarország első összetett világbajnoki címét szerezte meg, a mostani vb-n pedig másodszor diadalmaskodott a szombati 500 méteres első helye után.

A 3000 méteres szuperdöntő úgy indult, hogy hárman kilőttek a rajtnál, így Liu Shaolin mellett a holland Itzhak de Laat és a francia Sebastien Lepape körelőnybe került, sőt, utóbbi még tovább ment, így másodszor is utolérte a főmezőnyt. Ezzel egyben az is eldőlt, hogy magyar aranyérmes lesz összetettben, már csak az volt kérdés, melyik Liu fivér lesz az.

A 25 esztendős Liu Shaolint valószínűleg megzavarta a Lepape-nak szóló csengetés, így ő egy körrel a vége előtt teljesen kiengedett, emiatt de Laat mögött harmadikként ért célba, pedig a futamon belüli második hellyel övé lett volna az összetett világbajnoki cím.

A magyar testvérpár mögött az orosz Szemjon Jelisztratov végzett harmadikként összetettben.

A nőknél a mindhárom egyéni távon győztes holland Suzanne Schulting már a rajt pillanatában biztos aranyérmes volt, ennek ellenére a 3000 méteres szuperdöntőt is megnyerte. Mögötte összetettben a kanadai Courtney Sarault szerezte meg az ezüst-, a magyarokkal készülő olasz Arianna Fontana pedig a bronzérmet.

Később a staféták fináléival zárul a vb programja.

Eredmények

férfi összetett, világbajnok:

1. Liu Shaoang 60 pont

2. Liu Shaolin Sándor 55

3. Szemjon Jelisztratov (Oroszország) 44

női összetett, világbajnok:

1. Suzanne Schulting (Hollandia) 136 pont

2. Courtney Sarault (Kanada) 58

3. Arianna Fontana (Olaszország) 39

...10. Jászapáti Petra 2

...27. Kónya Zsófia

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×