eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Liu Shaolin Sándor örül, miután győzött a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 1000 méteres döntőjében 2021. március 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink

Bánhidi Ákos: sokat fogunk egymás vállán sírni a fáradtságtól

A magyar küldöttség minden idők legeredményesebb szereplésével az éremtáblázat második helyén zárt a hollandiai rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon. Sporttörténelmet írtak a Liu testvérek: Liu Shaoang két arany- és két ezüst-, Liu Shaolin egy arany- és két ezüstéremmel térhet haza. A járványhelyzet miatt a vb-ről hiányzott a sportágban nagyhatalomnak számító Kína és Dél-Korea. Az edző-csapatmenedzser sem számított ilyen sikeres világbajnokságra.

Bánhidi Ákos megfogalmazása szerint a munka elvégzéséhez mindenképp kell a pozitív visszacsatolás, ami „átlendítheti a fejeket”, így a magyar küldöttség sikerére, köztük a Liu testvérek világbajnoki címeire, a női váltó elődöntőben elért 4:07-es idejére, valamint Jászapáti Petra B döntős második helyére, hatalmas szükség volt, azonban nemcsak a versenyzők, hanem az egész stáb számára, különös az olimpia előtt.

A csapatmenedzser szerint az, hogy a magyar keret az éremtáblázat második helyén fog zárni, semmiképp sem volt a levegőben, sokkal inkább a belefektetett hitükben, hogy megfelelő munkát végeztek. Bánhidi Ákos emlékeztetett, a koronavírus-fertőzések miatti folyamatos törések, amely alatt 50 napos kihagyásokat kell érteni, teljes mértékben szétrombolták a felkészülésüket, különösképp az 1500 méteres számokban. Szerinte a „gát ott szakadt át”, amikor Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor futamgyőztesként kerültek az elődöntőbe, amely során,

„mint cápa a vér szagát, megérezték, kik is ők valójában”.

A kevesebb mint egy év múlva sorra kerülő pekingi téli olimpiával kapcsolatban megismételte: a dordrechti világbajnokságon elért sikernél jobb visszaigazolást nem tudott volna kapni, hogy jó irányba tartanak, nemcsak a férfiak, hanem a nők esetében is. Ennek ellenére nagyon komoly elvégezendő munka áll előttük, amely során biztosra veszt, hogy sokat fognak egymás vállán sírni a fáradtságtól. De az egy nagyon nagy motiváció, hogy így tudnak kiszállni ebből a csonka idényből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×