eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Újabb éremmel és minden idők legjobb szereplésével zártak a magyar korcsolyázók

Kettős magyar sikerrel zárult a férfi 1000 méteres szám és az egyéni összetett is a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon. A Liu-fivérek vezetésével a magyar küldöttség minden idők legeredményesebb szereplésével - három arannyal és három ezüsttel - az éremtáblázat második helyén zárt.

Az már szombaton biztossá vált, hogy a magyarok felülmúlják a bő egy hónappal ezelőtti Európa-bajnoki szereplést, mert Liu Shaoang 500 méteren rajt-cél győzelmet aratott, ezzel a szakág második magyar világbajnoka lett bátyja, Liu Shaolin Sándor után.

Korábban 1500 méteren Liu Shaolin Sándor a negyedik, Liu Shaoang a hetedik helyen végzett, utóbbi kicsúszása után nem kerülhetett előrébb.

A vasárnap délutáni program magyar is éremesőt hozott: 1000 méteren Liu Shaolin Sándor nyert Liu Shaoang előtt, a 3000 méteres szuperdöntő után pedig a fiatalabbik testvér lett az összetett aranyérmes, bátyja pedig a második. Más kérdés, hogy Liu Shaolin Sándor a nagy kavarodásban elszámolta magát, ezért sem sikerült megelőznie a pontversenyben öccsét.

A váltóban ezüstérmes lett a magyar csapat a házigazda hollandok mögött, igaz, ehhez kellett a másodikként célba érő oroszok kizárása is. A magyarok sokáig a második helyen haladtak, azonban az olaszok bukása után az Eb-hez hasonlóan Burján Csaba csúszott ki, ezzel nem maradt esély a győzelemre.

A nőknél a holland Suzanne Schulting tarolt: 500, 1000 és 1500 méteren, illetve az összetettben és a váltó tagjaként is első lett, a legjobb magyar egyéni eredmény Jászapáti Petra hetedik helye 1000 méteren. A váltóban a magyar csapat hatodik lett.

Az éremtáblázaton Hollandia fölényesen végzett az élen a magyarok előtt, ugyanakkor a házigazdákon és a magyar válogatotton kívül egyetlen nemzet sem szerzett egynél több aranyat.

A járványhelyzet miatt hiányzott a vb-ről számos ázsiai ország, a többi között a sportágban egyaránt nagyhatalomnak számító Kína és Dél-Korea.

A magyar short trackesek szezonja a hétvégén a hazai klubok rangsorát meghatározó országos bajnoksággal zárul, majd néhány hét pihenő után a legjobbak már elsősorban a jövő februári pekingi olimpiára készülhetnek.

Az éremtáblázat:

arany ezüst bronz
Hollandia 6 1 2
Magyarország 3 3 -
Kanada 1 2 1
Olaszország - 1 5
Oroszország - 1 2
Belgium - 1 -
Franciaország - 1 -
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×