eur:
393.74
usd:
369.4
bux:
65847.02
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: https://www.avfc.co.uk/

Onódi Ákos a szüleinek sem mondhatta el, hogy a Liverpool ellen készül

Pénteken debütált az Aston Villa felnőtt labdarúgócsapatában a 19 éves magyar kapus, Onódi Ákos. A bajnok Liverpool elleni FA-kupa meccset ugyan 4-1-re elvesztette a birminghami együttes, de Onódi több nagy védését is bemutatott, és csapata egyik legjobbja volt.

„Egyre jobban kezd letisztulni, hogy mi történt péntek este. Remekül éreztem magam, és hatalmas élmény volt a Liverpool elleni mérkőzés minden egyes pillanata. Beszéltem a kapustársakkal és edzőkkel, ők is

úgy látták, hogy élveztem a meccset”

– mondta az InfoRádiónak Onódi Ákos, az Aston Villa 19 éves kapusa, aki az FA-kupában az angol bajnoki címvédő ellen játszhatott.

Az Aston Villa csütörtökön bezárta edzőközpontját és az első csapat tréningjét is törölte a koronavírusos megbetegedések miatt. Emiatt végül utánpótláskorú játékosokkal álltak ki a Liverpool elleni találkozóra.

„Csütörtökön 4-5 óra körül az U23-asok edzésére mentünk. Ekkor tartott egy megbeszélést az akadémia igazgatója, aki egy névsort tartott a kezében, és elmondta, hogy valószínűleg ezek a játékosok szerepelnek majd a kupában. Mi ott tudtuk meg, hogy baj van a felnőtteknél. Hirtelen el is kezdtünk készülni. Megtörténtek a tesztelések, aminek másnap dél körül lett eredményre, akkor vált biztossá, hogy mi játszunk majd. Titokban kellett tartani, még a saját szüleinknek sem lehetett elmondani a hírt.”

Kiemelte, nagyon reménykedett abban, hogy meg tudják őrizni az 1-1-et, és hosszabbítás vagy tizenegyesek döntenek, de végül a jóval rutinosabb Vörösök 4-1-re nyertek. Onódi Ákos így is helytállt: a hivatalos statisztikák szerint

nyolc védést mutatott be, ami egy Premier League-csapat kapusától a legtöbb az utóbbi három évben.

A védések közül a dupla hárításra a legbüszkébb: előtt Thiago lövését ütötte ki, majd Mané próbálkozását sikerült blokkolnia. Kiemelte: valamennyi védésre büszke, és a teljesítmény még nagyobb lökést ad majd a jövőre nézve.

„Mindenki arra számított, hogy csúfos vereség lesz, de még a liverpooli játékosok is azt mondták, hogy az elvárásokon felül teljesítettünk”

– emelte ki.

Onódi Ákos 2018 nyarán került Győrből az Aston Villához, és a korosztályos együttesekben védett eddig. A tartalékbajnokságnak számító Premier League 2-ben hét meccsen hét gólt kapott, két találkozón maradt érintetlen a hálója. Egyetértett azzal a felvetéssel, hogy

a következő lépés egy alsóbb osztályú együttes lehet,

az ottani kölcsönjáték során megtapasztalná a testi kontaktusokat, ebben kell előre lépnie az áttöréshez.

„Ha így haladunk, akkor 3-4 év még a Premier League, de a péntek esti meccs megmutatta, hogy mindig készen kell állni, a vírus miatt főleg, mert bármikor jöhet olyan lehetőség, hogy azt mondják, másnap pályára kell lépni” – mondta a 19 éves kapus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×