eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Tóth Dávid 2017. szeptember 15-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Tóth Dávid: jobb lenne, ha a sporteredményeim miatt volnék ismert

Egy sportreality után egy táncos tévéműsor is elcsábította az olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakozót, akinek azért sportágon belüli tervei is vannak.

Edzőként nem, sportvezetőként viszont el tudja magát képzelni az olimpiai ezüstérmes kajakozó Tóth Dávid, aki az elmúlt hónapokban televíziós műsorokban is többször szerepelt.

"Nem bántam meg, hogy abbahagytam a kajakozást, mivel úgy fejeztem be, hogy nagyon szép eredményeket értem el. Sajnos

2017-ben azt a versenyszámot, amelyben éveken keresztül eredményes voltam, levették az olimpiai programról,

próbáltam más számban kijutni vb-re, de ez három éven át nem sikerült, így jó szájízzel hagytam abba" – mondta az InfoRádióban a londoni olimpián (2012) a kajaknégyessel 1000 méteren ezüstérmet nyerő sportoló. Utána már a 2016-os riói játékokra sem sikerült kijutnia, ami egy fájó pont, de "nem fog ezen őrlődni élete hátralévő részében", inkább előre tekint.

A legbüszkébb természetesen az olimpiai ezüstre, de a 2011-es szegedi világbajnoki aranyra is szívesen gondol vissza (K2-500), valamint a 2015-ben négyesben megnyert Európa Játékokra is. És persze büszke

a sportból szerzett barátaira

is, Kulifai Tamással és Kammerer Zoltánnal a mai napig nagy cimborák.

Tóth Dávid bízik abban, hogy a későbbiekben a kajak közelében maradhat, mert kisgyerekkora óta meghatározó része az életének. Gondolkozott azon, hogy edző lesz, de éveken át járt edzőtáborokba, nagyon sokat volt távol, és az edzősködés is ezzel járna, ezért inkább sportvezetőként támogatná kedvenc sportágát. "Nem tudnám elképzelni, hogy minden nap motorcsónakba üljek, és onnan vezényeljek edzéseket" – mondta.

Mostanában inkább eltávolodott a sporttól, az elmúlt időszakban televíziós műsorokban vállalt szerepet.

"Részt vettem egy sportreality műsorban, amelynek megvolt a sporttartalma, mindennapi küzdelmeket vívtunk egymással, de nem szeretném, ha az emberek úgy néznének rám mint médiaszemélyiségre, hanem mint egy jó eredményeket elért kajakosra" – mondta az olimpiai ezüstérmes, és a tévészereplés pozitív hozadékaként tartja számon, hogy fel tudta hívni a figyelmet a kajak-kenura, és kapott több olyan rajongói levelet, amelyből az derül ki, kisgyerekek miatta kezdtek kajakozni, ami számára külön öröm.

Jelenleg az esztergomi önkormányzat mellett dolgozik sporttanácsadóként, és egy újabb tévés felkérésre is igent mondott – táncolnia kell egy profi táncos oldalán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×