eur:
395.4
usd:
372.14
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Leganés, 2018. február 21.Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójából elhalasztott Leganés elleni mérkőzésen a leganési Butarque stadionban 2018. február 21-én. A címvédő Real Madrid hátrányból fordítva 3-1-re győzött. (MTI/EPA/JuanJo Martin)
Nyitókép: MTI/EPA/JuanJo Martin

Ma bajnok lehet a Real Madrid, sőt akkor a kupát is megkapja

Ma este bajnok lehet a Real Madrid. Az első változat szerint legyőzi az Estadio Afredo di Stéfanóban a Villarrealt, s akkor a Barcelona eredményétől függetlenül célba ér. A második változat szerint megbotlik, de a Barça sem nyer, ebben az esetben is bajnokot avatnak. Persze létezik egy harmadik változat is: a döntés a vasárnapi záró fordulóra marad.

Amennyiben a Madrid bebiztosítja este 11 óra tájban a bajnoki elsőségét, sor kerül a díjátadásra is. Ott lesz a stadionban a szövetség részéről Antonio Gomez Reino igazgató, neki a tiszte az érmek és a trófea átadása, amennyiben matematikailag is eldől a bajnokság.

A Marca hangvétele egyértelmű, a Madrid bajnok lesz. Függetlenül attól, hogy a futballal régóta foglalkozók jól tudják, a kilencvenes évek elején, két esetben is, bukta el a királyi klub az elsőséget, hasonlóan előnyös helyzetből.

A madridi sportnapilap Zinédine Zidane-t ünnepli, aki a visszatérésekor, 2019. március 12-én úgy jelölte meg a célját: a célját: „A következő idényben a prioritásunk a bajnokság megnyerése lesz. Nem mondhatom, hogy biztosan nyerünk, de azt ígérhetem, hogy mindvégig versenyben leszünk érte” – mondta.

Azóta is ezt hangsúlyozta, ha a céljairól kérdezték.

Fontosnak tartja a La Ligát, két éve, amikor a Liverpool ellen Kijevben harmadszor is megnyerte csapatával a BL-t, azon kesergett, hogy a bajnokságban 17 ponttal lemaradtak a Barcelona mögött. Ez az oka annak, hogy teljes hangsúlyt a bajnoki cím elnyerésére összpontosított ebben a szezonban.

Zidane fontosnak tartotta az idényben, hogy ne legyen sok változtatás a kulcsposztokon. A francia edző az elmúlt másfél hónapban – hirdetve, hogy 11 döntő vár rájuk a La Ligában – csak a bajnokságra koncentrált, de még áll a csapat a Bajnokok ligájában is, igaz, a továbbjutáshoz minden körülmények között legalább két gólt kellene szereznie Manchesterben, a City ellen.

A Marca 1,44-re adja a Real Madrid győzelmét, 5,00-re a döntetlent és 7,00-ra a Villarreal sikerét a mérkőzésen.

A mai spanyol bajnokik – a 37. forduló mérkőzései 0 egy kivétellel 21 órakor kezdődnek, csak az Eibar–Valencia találkozót kezdik 18.30-kor.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×