eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Twitter/FC Barcelona

Messi-rekord és csúnyán megbüntetett szurkoló

Nem mindennapi eseményeket is hozott a La Liga szombati napján a Mallorca-Barcelona zárt kapus mérkőzés. Messi 12. bajnoki szezonja óta szór legalább 20 gólt, egy szurkoló pedig beszökött a pályára, de - számára - szomorú vége lett a dolognak.

Lionel Messi, a spanyol labdarúgó-bajnokságban címvédő FC Barcelona csapatkapitánya megszakítás nélkül a 12. olyan bajnoki szezonjánál tart, amelyben legalább húsz gólt szerzett. A statisztikákkal foglalkozó Stats Perform spanyol futballra szakosodott Twitter-oldala, az OptaJose kiemelte: hasonlóra még senki nem volt képes. Az oldal emlékeztetett: a katalán együttes hatszoros aranylabdása a 2019-20-as La Liga-idényben szombaton érte el ezt a határt, amikor a Mallorca otthonában 4-0-ra megnyert meccs 93. percében volt eredményes.

Messi gólja mellett két gólpasszal is segítette csapatát a fölényes idegenbeli siker elérésében, így mérlege: 23 La Liga-mérkőzésen 20 gól és 14 gólpassz.

A katalánokra még tíz mérkőzés vár a bajnokságban, a 32 éves támadó kedden, a Leganés ellen javíthatja tovább a mutatóját.

Messi utóbbi 12 bajnoki szezonban produkált góltermése:

  • 2008-09 23 gól
  • 2009-10 34 gól
  • 2010-11 31 gól
  • 2011-12 50 gól
  • 2012-13 46 gól
  • 2013-14 28 gól
  • 2014-15 43 gól
  • 2015-16 26 gól
  • 2016-17 37 gól
  • 2017-18 34 gól
  • 2018-19 36 gól
  • 2019-20 20 gól

A mostani mérkőzést egyébként az új típusú koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játszották, de egy fiatal francia rajongó mégis bejutott valahogy. A mallorcai meccs 54. percében sokakat megdöbbentett, hogy

a pályára szaladt egy argentin válogatott mezbe öltözött fiatalember, hogy lefotózza magát bálványával, Lionel Messivel.

A hazai klub nem tudta megválaszolni, hogy a vírushelyzet miatt rendkívül szigorú biztonsági előírásokat és beléptetési rendszert hogyan sikerült megszegnie, illetve kijátszania a francia származású, de Mallorcán élő szurkolónak. A találkozóra mindössze 229 embernek volt belépési engedélye.

A rendezők elfogták és levezették a pályáról a drukkert, akit a stadionban a rendőrök azonnal kihallgattak. A Messi-rajongó később a spanyol újságok helyszíni tudósítóinak elmondta: már a kényszerpihenő alatt eltervezte, hogyan lóg be a stadionba. A találkozó 40. percének környékén barátaival érkezett a létesítményhez, amelybe a kétméteres kerítés átmászását követően tudott bejutni. Közölte: a rendőrök felvették az adatait és mielőtt elengedték volna, kitöröltették a telefonjával készített Messi-képet.

A történtek után a spanyol liga vasárnapi közleményében hangsúlyozta: a "bűncselekménnyel" kapcsolatban megteszik a szükséges lépéseket. Hangsúlyozták, hogy a szurkoló "engedély nélkül, az egészségügyi jogszabályokat, a liga által elvárt protokollt, valamint a biztonsági személyzet utasításait figyelmen kívül hagyva lépett a pályára". A liga ezen túl elítélte az olyan típusú magatartást, amely során valaki "veszélyezteti mások egészségét és a mérkőzés integritását".

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×