eur:
393.02
usd:
366.91
bux:
66799.54
2024. április 26. péntek Ervin
Jászapáti Petra szófiai a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság női 1500 méteres elődöntőjében 2019. március 8-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Jászapáti Petra is megszólalt a margitszigeti balesetről

Nem egymás mellett, hanem egymás mögött kerékpároztak a szerdai margitszigeti baleset előtt az érintett rövidpályás gyorskorcsolyázók – hangsúlyozta az InfoRádiónak Jászapáti Petra, aki oldalról ütközött a 26-os busszal.

Jászapáti Petra szerint a short trackeseknek óriási szerencséjük volt a margitszigeti baleset alkalmával, hogy amikor elestek, senki nem csúszott be a szemben érkező BKV-busz alá, és hogy nem történt komolyabb sérülés egyikük esetében sem. Mint ismert, a rövidpályás gyorskorcsolyások kerékpáros edzést tartottak a szerdai napon, amikor egy busz előzésbe kezdett, ekkor történt a baj. A sportoló az InfoRádiónak nyilatkozva azt is elárulta, neki a tenyere sérült meg, de a röntgenfelvételek alapján nem tört el semmije, így zúzódásokkal „megúszta” a baleset.

Az eset után a BKV az Infostartnak is megküldött közleményében úgy „valószínűsített”, hogy a buszvezető hibázott, a társaság azonban hozzátette, a sportolók nem egymás mögött haladtak, hanem egymás mellett.

Jászapáti Petra ezt azonban határozottan cáfolta, ugyanis, ha így tettek volna, akkor nem az oldalát ütik meg a busznak, hanem frontálisan ütköznek vele.

Így is szerencsésnek érzi a helyzetet, hogy egy biciklinyi helyük volt, és eséskor senki nem került a jármű alá – ismételte meg, újfent hangsúlyozva: ha egymás mellett mentek volna, nyilván nagyobb sérüléseket szenvedtek volna el.

Bár a szombati napon lenne egy újabb biciklis edzésük, Jászapáti Petra azon még biztosan nem fog részt venni, addig a kerékpárja javítása sem fog befejeződni, ugyanakkor reméli, a jövő héten már csatlakozhat a tréningekhez.

A teljes interjút pénteken este fél nyolc után az InfoRádió Ötkarika című műsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×