eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin
Liu Shaolin Sándor (b) és testvére, Liu Shaoang (j) a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának középdöntőjében a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 26-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Liu Shaolin Sándor: "a következő pillanatban Petra ordítását hallottam"

Így szenvedtek kerékpáros "csapatbalesetet" a Margitszigeten a rövid pályás gyorskorcsolyázók.

Bringás edzést tartott szerda délelőtt a Margitszigeten a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, de - mint arról az Infostart is beszámolt - nem akkor és nem úgy lett vége, ahogy tervezték. A Nemzeti Sport tudósítása szerint bár a bizonytalan időjárásra tekintettel a Gyakorló Jégcsarnokban is le lehetett volna tudni az adagot, négyen mégis a szabadtéri edzést választották.

Oláh Bence haladt elöl, őt Liu Shaolin Sándor, Jászapáti Petra és Krueger Cole követte, egészen addig, amíg szembe nem jött egy busz.

"Láttuk, hogy jön szembe a busz, abbahagytuk a tekerést, lassítottunk, azok után pláne, hogy

a busz megelőzött egy sövényvágó traktort"

– mesélte Liu Shaolin Sándor, aki figyelmeztette elöl Oláh Bencét, hogy legyen résen, a busz nem hagy helyet a sportolóknak az úttesten. "Satuféket nyomtam, a következő pillanatban pedig Petra ordítását hallottam. Mindannyian elestünk" - idézte fel a történteket az olimpiai bajnok. Oláh Bence és ő kifelé borult, Jászapáti Petra viszont a busz felé, majd visszahullott, Krieger Cole pedig a "kupacra".

Szerencsére mind lábra tudtak állni az eset után, a kerékpároknak viszont komoly káruk esett. Oláh Bencének egyébként friss orvosi diplomája van, így kezébe vette az ügyet, hívta a mentőket. Közben pedig Bánhidi Ákos, a short track csapat edzője és menedzsere ment el a Margitszigetre.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×