eur:
394.37
usd:
363.01
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
A tükörben, tájékoztató felirat a járművezető védelmére felállított kordonon a BKK egyik autóbuszán a fővárosi Batthyány téren 2020. március 16-án. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében megtiltották az első ajtós felszállást és megszűnt a jegyértékesítés a buszon.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Baleset: a BKV verziója egy kicsit más, mint Liu Shaolin Sándoréké

A társaság a margitszigeti csattanás kapcsán "valószínűsíti", hogy a sofőr hibázott, ám rögtön jön a "de".

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott több tagja, köztük Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra is balesetet szenvedett szerdai margitszigeti biciklis edzésén, amikor - az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor beszámolója szerint - egy szemből érkező busz egy ágvágó kisgépet kikerülve nagy fékezésre késztette a csoportot, amely így egymásra borult, Jászapáti Petra a busszal is összeért, kettejüknek sérüléseik is lettek - törés nem -, a kerékpárokban komoly kár keletkezett.

Az már biztos, hogy a rendőrség is vizsgálja az eset körülményeit, az pedig késő este derült ki, hogy a BKV is vizsgálódásba fogott.

A korcsolyázók hivatalos közleményben jelezték, hogy a versenyzők egymás után, szabályosan, az út szélén haladtak, amikor a busz leszorította őket az útról.

A BKV az Infostartnak is megküldött közleményében

"valószínűsítette", hogy a buszvezető hibázott, a társaság azonban hozzáteszi, a sportolók nem egymás mögött haladtak,

hanem egymás mellett. A BKV a nyomozás végéig türelmet kér, az érintettektől pedig elnézést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Az EU teljes átalakítására készülnek a tagállamok, a Bizottság is szó nélkül maradt

Az EU teljes átalakítására készülnek a tagállamok, a Bizottság is szó nélkül maradt

Az uniós ügyekért felelős miniszterek kedden összeülnek, hogy megvitassák az Európai Tanács közelgő csúcstalálkozójának napirendjét, és a lehetséges bővítésről szóló megbeszélések mellett beszéljenek az ehhez szükséges EU-s intézményi reformokról. Miközben Ukrajna, Moldova és a nyugat-balkáni országok integrációja már elindult, az unió működési kereteit át kell alakítani, hogy az alkalmas legyen egy 30-32 tagból álló államszövetség kezelésére. A fókuszban van a vétójog kérdése is, amelyet a legtöbb ország már jelentősen korlátozna. Az Európai Bizottságnak egyelőre nincs reformjavaslata.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×