eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
Julian Weigl

Kórházba került két futballista, támadás érte a korábbi BEK-győztes klub buszát

A Benfica két futballistája, a német Julian Weigl és a szerb Andrija Zsivkovics megsérült, miután kőtámadás érte csapatuk buszát a Tondela elleni bajnoki mérkőzés után. Mindkét játékost kórházba szállították.

A busz egy lisszaboni főúton haladt az Estadio da Luzból, a Benfica stadionjából, ahol a listavezető lejátszotta első mérkőzését a koronavírus-járvány miatti felfüggesztés után, saját edzőközpontjába, Seixalba. A kőzáporban betörtek ablakok, a szilánkok megsebesítették a két játékost, akiket elővigyázatosságból kórházba vittek.

A szurkolók nem mehettek be a stadionba, körülötte gyülekeztek a mérkőzés előtt. A klub közleménye hangsúlyozza: „A Benfica elítéli a bűncselekményt, amelyben két vétlen játékosa is megsérült. Teljes mértékben együttműködünk a hatóságokkal, akiket egyben felszólítunk, hogy tegyék meg a lehető legnagyobb erőfeszítést az elkövetők felderítésére.”

A lisszaboni sportnapilap, az A Bola emlékeztetett arra, hogy Weigl már korábban is elszenvedője volt egy autóbuszt ért támadásnak: 2017-ben, a Borussia Dortmund játékosaként, az AS Monaco előtti Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt.

A Benfica a csütörtöki mérkőzésen gól nélküli döntetlent ért el a tabella tizenharmadik helyén álló Tondela ellen. A lisszaboni „sasok”, akik így azonos pontszámmal állnak a Portóval, a legutóbbi három fordulóban nyeretlenek maradtak.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×