eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíjának harmadik szabadedzésén a montréali Gilles Villeneuve versenypályán 2019. június 8-án, a futam előtti napon.
Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Vettel távozik a Ferraritól

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel egybehangzó lapértesülések szerint az idény végén távozik a Ferrari Forma-1-es csapatától.

A Bild, az Auto, Motor und Sport és a Motorsport-Total.com értesülése szerint a 32 éves német pilóta nem hosszabbítja meg szerződését és hat év után elhagyja az olasz istállót. A két fél már megegyezett ebben, és kedden nyilvánosságra hozzák a hírt – ez meg is történt: "Közös megegyezéssel hoztuk meg a döntést, valamennyiünk szerint ez volt a legjobb megoldás a helyzetre" - jelentette ki Mattia Binotto csapatfőnök.

Vettel tavaly csak a csalódást keltő ötödik helyen végzett az autós gyorsasági világbajnokságon, csapattársa, a monacói Charles Leclerc - aki 2019 végén 2024-ig meghosszabbította új kontraktusát - is megelőzte. Vettel áprilisban még úgy nyilatkozott, hogy az idénykezdet előtt aláírhatja új megállapodását a Ferrarival.

Az olasz La Gazetta dello Sport szerint a Ferrari egy évvel szerette volna meghosszabbítani Vettel szerződését, jelentős fizetéscsökkentéssel, amit a német nem fogadott el. Az olasz istállónál tavaly év végén 2024 végéig szóló szerződést kötöttek a csapat másik pilótájával, a 22 éves Charles Leclerc-rel, vagyis a csapat egyértelműen a monacóival tervez hosszú távra, ami Vettelnek kimondottan nem tetszik – írta a nemzetisport.hu.

Olasz értesülések szerint a németnek a Renault vagy a McLaren lehet a következő csapata – az biztos, hogy Sainz és Ricciardo szerződése is lejár 2020 végén jelenlegi csapatuknál.

A német értesülést az olasz csapat nem kommentálta a Reutersnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×