INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

koronavírus

labdarúgás

fizetéscsökkentés

nb i

A ferencvárosi szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Ferencváros - Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. október 19-én. A Ferencváros 1-0-ra győzött.

Tömegesen csökkenthetik a béreket a magyar futballcsapatoknál is

A kialakuló válság miatt fizetéscsökkentésről egyeztetnek a magyar labdarúgóklubok a játékosokkal és az egyesületek munkatársaival.

A nyugat-európai bajnokságokhoz hasonlóan a magyar labdarúgókluboknál is elkezdődtek azok a tárgyalások, amelyek eredményeként az egyesületek működése érdekében bércsökkentésről állapodhatnak meg a játékosok és a vezetők – mondta Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkára.

"A profi játékosok tisztában vannak azzal, hogy milyen nehéz helyzetbe kerülhetnek a klubok, ezért most nem meglepő, ha egy vezető a játékosát fizetéscsökkentési javaslattal keresi meg a napokban" – mondta az InfoRádióban a főtitkár, de hozzátette, vannak olyan honi csapatok, ahol már ezt megelőzően történtek felajánlások.

"Nem kell a homokba dugni a fejünket, minden klubnál várhatók hasonló tárgyalások. Ezekre próbáljuk a játékosokat felkészíteni, mert tudjuk, mindenkinek részt kell vállalnia a megoldásból. A különbség abban lehet, hogy mekkora mértékű az elvonás. Azt szeretnénk, ha nem egy diktátum lenne, hanem megállapodás, amely mindkét fél számára elfogadható" – mondta Horváth Gábor.

Az elmúlt napokban több NB I-es és NB II-es klub vezetése már jelezte, hogy változnak a labdarúgók fizetései. Az élvonalbeli egyesületek közül a Diósgyőr 30 százalékos csökkentésről számolt be, miután megállapodott a játékosokkal és a szakmai stábbal. Sántha Gergely, a klub elnöke az egyesület honlapján közölte, az a céljuk, hogy a lehetőségekhez mérten megtartsák sportolóikat és dolgozóikat. Hozzátette: a döntések egyetlen célja a klub működésének megfelelő színvonalon történő fenntartása, annak érdekében, hogy a járvány vége után hasonló struktúrában tudjon a DVTK tovább működni, mint a koronavírus megjelenése előtt.

Az Nemzeti Sport értesülései szerint a Debrecennél és a Zalaegerszegnél is folynak már az egyeztetések.

Az NB II-ben listavezető MTK labdarúgócsapata húszszázalékos bércsökkentésről egyezett meg a játékosokkal – mondta az InfoRádiónak a kék-fehér együttes sportigazgatója. Polyák Balázs kiemelte, hogy ebben a bizonytalan időszakban is igyekeznek biztosítani a klub működését.

A klubvezető szerint jelen állás szerint a kluboknak egy hosszú, elnyúló válságkezelésre kell felkészülniük, így az MTK Budapest vezetősége ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben felelős és szükségszerű lépéseket tett, így a játékosok és a szakmai stáb tagjai június harmincadikáig csökkentett bért kapnak. Polyák Balázs hangsúlyozta, nem diktátum alapján született döntés, a játékosok véleményét is meghallgatták.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Fizetéscsökkentés a magyar labdarúgásban
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018