eur:
394.51
usd:
369.85
bux:
65193.1
2024. április 19. péntek Emma
Polgár Kristóf (b), a Diósgyőr és Fernando Viana Jardim Silva, a Kisvárda játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Kisvárda Master Good – Diósgyőri VTK mérkőzésen a kisvárdai Várkert Stadionban 2020. február 22-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Csoda lenne, ha június végéig befejeznék a magyar focibajnokságot

A bajnokság belgiumihoz hasonló lezárásával komolyabban egyelőre nem foglalkozik a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) NB I-es bizottsága. A testület elnöke, Róka Géza szerint május 10-én kellene elkezdődnie a csapatszintű edzéseknek ahhoz, hogy szerda-szombati ritmusban június 30-ig véget érjenek az NB I és a Magyar Kupa küzdelmei.

"Erre sajnos napról napra kevesebb az esély. A dolgok jelenlegi állása szerint csoda lenne, ha június végéig be tudnánk befejezni a bajnokságot és a Magyar Kupát" - jelentette ki a DVSC-nél dolgozó, tavaly decemberben megválasztott sportvezető.

Hozzáfűzte:

az NB I folytatásával kapcsolatban rengeteg a bizonytalanság,

minden a koronavírus-járvány terjedésének mértékétől függ. Igyekeznek tartani magukat az európai szövetség (UEFA) - a tagországok részére egyébként nem kötelező - ajánlásához, hogy a bajnoki cím, a helyezések és a kiesés sorsa lehetőleg a pályán dőljön el.

Az viszont, hogy a belgákhoz hasonlóan a jelenlegi állás szerint lezárják a bajnokságot, komolyabban még nem merült fel a testületben

- hangsúlyozta.

Róka Géza tájékoztatása szerint az NB I-es bizottság is igyekszik betartani a hatóságok előírásait, ezért nem ülésezik, a tagok telefonon és e-mailben egyeztetnek, illetve tartják egymással a kapcsolatot. Pillanatnyilag arra várnak, hogy a kormány milyen intézkedéseket rendel el az április 11. utáni időszakra. A bizottság elnöke szerint további csúszások esetén is mintegy 45-50 napnak kell majd eltelnie a csapatszintű edzések újrakezdése és a bajnokság utolsó fordulója között. Ami a jövőt illeti, a testület - amelyben minden élvonalbeli klub gazdasági társasága két fővel képviselteti magát - az egyeztetések alapján egy ajánlást fogalmaz majd meg a folytatásról, de a végső szót az MLSZ elnöksége fogja kimondani.

Az NB I 2019/20-as kiírásából még nyolc teljes forduló, valamint a Ferencvárosnak a Debrecen és az Újpest ellen elmaradt mérkőzése, vagyis 50 találkozó van hátra. A Magyar Kupában a két oda-visszavágós elődöntőt és a finálét kellene lejátszani.

Arra a kérdésre, van-e a testületnek egységes ajánlása arra, hogy az NB I-es egyesületek hány százalékkal csökkentsék a játékosok fizetését, Róka Géza azt felelte, nincs, mert

ezt a kérdést a klubok belügyének tekintik.

A sportvezető úgy látja, egyelőre korai azzal foglalkozni, hogy a bajnokság járvány miatti felfüggesztése nagyságrendileg mekkora kárt okoz összességében a csapatoknak. Róka Géza mindenesetre azon a véleményen van, hogy a mostani kényszerű felfüggesztésből le kell vonni az általános következtetéseket. Fel kell készülni arra, hogy hasonló sajnálatos események - akár a klímaváltozás - miatt a jövőben gyakrabban előfordulhatnak a mostanihoz hasonló helyzetek.

"Többek között a versenykiírást és más szabályzatokat is ki kell egészíteni, és azoknak a mostaninál rugalmasabbnak kell majd lenniük" - hangsúlyozta az NB I-es bizottság elnöke.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×