eur:
393.87
usd:
369.57
bux:
65833.15
2024. április 23. kedd Béla
Leimeter Dóra (j) és a koreai Oh Hi Dzsi a női vízilabda selejtezőkörének B csoportjában játszott Magyarország - Dél-Korea mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 14-én. A magyar női vízilabda-válogatott 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: szégyen volt ez a 64-0

Komoly baja van a vb-házigazda Dél-Korea és Magyarország közötti vízilabdamérkőzés kimenetelével az InfoRádió állandó sportági szakértőjének.

Kiütéses győzelemmel kezdett a magyar női és férfiválogatott is a kvangdzsui vizes világbajnokságon. A nők 64-0-ra verték a házigazda Dél-Koreát, míg a férfiak Új-Zéland ellen nyertek 24-4-re.

Előbbi mérkőzésről szólva Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, az InfoRádió állandó sportági szakértője elmondta, "eléggé kellemetlen nekünk, magyaroknak".

"Elkövettük azt a hibát, hogy a vízilabda népszerűsítéséről elfeledkeztünk, és

Koreában, ahogy elkezdték a vízilabdát, be is fejezték.

Butaság, hogy finoman mondjam" - értékelte a nehezen értékelhetőt Faragó Tamás, aki szerint a szervezők is hozzájárultak ehhez a "szégyenhez".

Hogy mivel?

"Ha egy olyan csapat ellen játszunk, amelynek a tagjai az előző hónapokban még úszók voltak, illetve kislányok, gyerekek ellen játszunk, és számíthat később a gólkülönbség a továbbjutás szempontjából, akkor a szabály nagy butaság."

Akit érdekel a teljes mérkőzés, ITT megtekintheti:

A férfiak fölényes sikerrel (24-4) zárult mérkőzéséről azt mondta, "más tészta", Új-Zélandon ugyanis van férfivízilabda, annak alapjait magyar szakemberek tették le.

"Az eredmény bemelegítésnek jó, esetleg edzésből mérkőzést játszani jó, a további mérkőzések döntik el, hogy ezekek a mérkőzések mit érnek.

De az nem egy nagy okosság, hogy a negyeddöntővel kezdődnek az igazi mérkőzések" - fogalmazott a sportági legenda.

A női válogatott európai idő szerint kedd hajnalban 2.50-kor Kanada ellen folytatja, a férfiak szerda reggel 4.10-től, Spanyolországgal szemben. Mindkettő "már komoly mérkőzés" lesz Faragó szerint, ezeken "már pontosan le lehet mérni, hogy mire számíthatunk a végén". Kanadát legyőzni szerinte a nők számára "férfimunka" lenne, a spanyol férfiak pedig az utóbbi időben "olyan erényeket mutattak, amivel közel kerültek hozzánk". Mindkét mérkőzésen győzelmet vár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×