eur:
395.41
usd:
372.51
bux:
66426.5
2024. április 16. kedd Csongor
Angyal Dániel, a magyar (b) és Louis Clark, az új-zélandi válogatott játékosa a férfi vízilabda csoportkörének első fordulójában játszott mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 15-én. Magyarország - Új-Zéland 24-4.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vizes-vb - Magabiztos győzelemmel kezdtek a magyar férfi pólósok

Märcz Tamás együttese hétfőn 24-4-re nyert Új-Zéland ellen. Szerdán az Európa-bajnoki második spanyol válogatott lesz az ellenfél.

Märcz Tamás szövetségi kapitány egyel kevesebb játékost nevezhetett az Új-Zéland elleni összecsapásra, mivel Kardos Gergelyt júniusban a belgrádi világliga szuperdöntőjében elkövetett ütéséért három FINA-szervezésű találkozóról eltiltották, a büntetés pedig itt járt le. A szakember döntése értelmében Pohl Zoltán maradt ki.

Az új-zélandiak lelkesedésben nem szenvedtek hiányt és fizikálisan is rendben lévőnek tűntek, de a két csapat között óriási volt a játéktudásbeli különbség.

A magyarok így könnyedén, lazán játszottak, a műanyag legyezőkkel ütemesen tapsoló, főként középkorúakból álló, mintegy háromszáz helyi néző pedig elsősorban arra várt, hogy egy új-zélandi gólnak is örülhessen. Erre a második negyed közepéig kellett várni. A nagyszünetben már tíz gól volt a különbség.

A találkozó egyik legérdekesebb jelenete az volt, amikor egy kontra után Mezei Tamás haza akarta tenni a labdát Vogel Somának, de nem vette észre, hogy ott egy új-zélandi játékos is van, aki ki is használta az ajándéklehetőséget.

A magyar válogatott a folytatásban sem állt le, komolyan vette ellenfelét, amelyet végül úgy győzött le 24-4-re, hogy minden mezőnyjátékos betalált.

A legutóbbi, hazai rendezésű vb-n ezüstérmes magyarok szerdán az Európa-bajnoki második spanyolok ellen folytatják szereplésüket, közép-európai idő 4.10-től. Annak a találkozónak a győztese szinte biztosan közvetlenül a nyolc közé jut.

Az Új-Zéland elleni teljesítményt értékelve Märcz Tamás úgy fogalmazott,

"teljesítettük azt, amit kellett.

Hozzátette, kiszámíthatatlan volt, hogy milyen erőt képvisel Új-Zéland, azt viszont tudták, hogy mindentől függetlenül annyival szeretnének nyerni, amennyivel csak lehet, mert az is előfordulhat, hogy számítani fog majd egy esetleges spanyolok elleni döntetlennél, hogy ki mennyivel győzi le a csoportharmadikat." A szakember elmondta, annak ellenére, hogy nagy volt a különbség, fizikálisan odatette magát a csapat.

A spanyolok elleni, szerdai találkozóról elöljáróban annyit mondtotta szövetségi kapitány, hogy tisztában vannak az erősségeikkel, véleménye szerint jelenleg az egyik legmodernebb vízilabdát játszó csapat az övék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×