eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja az egyesület rendezvénye után a budapesti Danubius Hotel Gellért szállodában 2015. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás a Kanada-meccsről: túl vagyunk rajta, szerencsénk volt

Szigorúan értékelt a vb második női vízilabdás köre után és a férfiak második köre előtt a korábbi nőikapitány.

A nők Korea után Kanadát is megverték a vizes vb vízilabdatornáján (15-14), a férfiak szerdán - európai idő szerint hajnalban - Spanyolországgal meccselnek másodjára.

Nők

Faragó Tamás korábbi nőikapitány, olimpiai és világbajnok vízilabdázó a Kanada-meccsről az InfoRádióban azt mondta: "túl vagyunk rajta, szerencsésen nyertünk".

"Amitől féltünk, hogy nehogy harmadik helyen végezzünk a csoportban, azt elkerültük, abban az esetben ugyanis a nyolc közé kerülésért várhatóan az Egyesült Államok-Hollandia mérkőzés vesztesével kellett volna küzdenünk" - részletezte Faragó Tamás.

Kanada ellen Bíró Attila csapata szerinte nagyot kockáztatott a végén és nyögvenyelős is volt a hajrá, de a győzelem Kanada ellen mégiscsak felemelő, örülni kell, hogy ezt a feladatot megoldotta a válogatott.

A mérkőzésen Keszthelyi Rita 7 találatig jutott.

"Az ellenfelek kispadján is kiváló edzők ülnek most már, biztos, hogy minden mérkőzésen igyekeznek azt a játékost semlegesíteni valamilyen módon, aki képes így eldönteni egy mérkőzést"

- kommentálta Faragó Tamás, aki ennek ellenére amondó, Keszthelyi Rita rutinja továbbra is kidomborodik majd.

Csütörtökön a csapat Oroszország ellen a csoportgyőzelemért ugrik medencébe Kvangdzsuban, de Faragó Tamás szerint már

majdnem mindegy, hogy első vagy második helyen végez-e a magyar válogatott.

"Ez most még egy felkészülési hét, hihetetlen sok szünidővel, pihenővel, a nagy mérkőzések a jövő héten lesznek, a nagy kérdés, hogy hogyan tudjuk megőrizni a formánkat, illetve a formaidőzítés optimalizálását kell igazán eltalálni, hogy az elődöntő-döntőre legyenek igazán a topon"- figyelmeztetett a szakértő.

Férfiak

A férfiak hasonlóan fontos mérkőzése Spanyolország ellen szerdán jön, szerinte ugyanilyen szoros mérkőzésre lehet számítani, mivel a spanyol csapat sokat fejlődött és korszerű vízilabdát játszik.

"Elhagyták a jugoszláv-szerb kultúrát, és ma már kreatív, latinos vízilabdát játszanak, jó őket nézni, és azt hiszem, az ellenük elérhető jó eredménynek, illetve győzelemnek értéke lesz" - adott hangot bizakodásának a korábbi női szövetségi kapitány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×