eur:
392.69
usd:
366.2
bux:
66815.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Fucsovics Márton a spanyol Albert Ramos-Vinolas ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2019. január 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Lynn Bo Bo

Taróczy Balázs: az edző lecserélése sokszor csak a látszat

A profi teniszezőknek is fontos, hogy az edzőjük hírneve is jól csengjen a szakmában - mondta Taróczy Balázs wimbledoni bajnok teniszező az InfoRádiónak, miután kiderült, hogy Fucsovics Márton ezentúl Olivier Tauma edzői irányítása alatt folytatja pályafutását.

Amióta a profi tenisz kialakult, vagyis 1968 óta, azóta látni, hogy mivel a teniszben egyre több a pénz, egyre nagyobb az érdeklődés, egyre nagyobb nevek állnak a játékosok mögött, és egyre komolyabb csapat is alakul ki körülöttük, fizioterapeutával, masszőrrel, pszichológussal.

Miután Fucsovics Márton edzőt váltott, és immár a francia sztáredző, Olivier Tauma irányítja a felkészülését, az InfoRádió Taróczy Balázs wimbledoni bajnokhoz fordult, hogy az edző szerepe iránt érdeklődjön.

"Egy játékosnak nagyon nagy önbizalmat ad, ha olyan edzője van, akire az ellenfelek felnéznek.

Annak idején ugyanaz a román edző dolgozott együtt Nastaséval, Vilasszal és Beckerrel, az ő presztízsüket is növelte, hogy jó taktikus készítette fel őket" - fejtette ki véleményét Taróczy.

Az is számíthat, ha valakinek olyan edzője van, aki játékosként ért el eredményeket, tehát jobban bele tudja magát élni a játékos helyzetébe.

Taróczy figyelmeztet arra, hogy sok olyan eset van, amikor a médiában az jelenik meg: a játékos edzőt vált. Közben viszont nem ritka, hogy inkább az edző int búcsút játékosának,

vagy a megegyezés közös. Ami viszont biztos, hogy sikeres együttműködések csak nagy ritkán bomlanak fel.

Hogy egy edző mennyit nyer vagy veszít a játékos adott teljesítményével, az Taróczy szerint teljes mértékben a felek megállapodásának kérdése.

"A játékost általában a menedzsmentje képviseli, és vannak olyan sztereotípiák, hogy az edzőnek van egy fix fizetése, és a verseny eredményeinek függvényében kap extra juttatásokat, illetve van olyan is, aki csak a Grand Slameken elért nagy eredmények után kap bónuszt. Erre nincs kötelező szabály, ahány kapcsolat, annyi variáció és megoldás van" - mondta Taróczy Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×