eur:
392.79
usd:
366.18
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A Vidi FC labdarúgócsapatának játékosai a fehérorosz BATE Boriszov elleni Európa-liga-mérkőzés előtti napon tartott edzésen Minszkben 2018. november 28-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Mínusz tíz fokban is forró meccs vár a Vidire

A továbbjutás a tétje ma este a MOL Vidi FC (a nemzetközi porondon használt neve szerint a Vidi FC) boriszovi mérkőzésének. Ha nyernek a székesfehérváriak, minden más eredménytől függetlenül biztosítják helyüket az Európa Liga tavaszi folytatásában.

Az Európa Liga 2018-as csoportkörének L csoportjában a Chelsea megnyerte az első négy mérkőzését, 12 ponttal, százszázalékos teljesítménnyel vezet. Csak akkor nem lesz csoportelső, ha elveszíti hátralévő két mérkőzését, a Vidi pedig megnyeri az övéit. A papírforma azt ígéri, hogy Maurizio Sarri együttese (noha a hírek szerint tartalékos összeállításban lép pályára, Eden Hazard sem játszik) legyőzi ma a görög PAOK-ot, s ezzel biztosítja első helyét. Ha így lesz, a görög együttes elveszíti esélyét a továbbjutásra, már nem érheti utol a magyar bajnokot.

Ebben az esetben a továbbjutást jelentő második helyre a Vidi mellett még a BATE Boriszovnak marad esélye. Ha a fehéroroszok ma kikapnak a Viditől, ők is elszállnak. Ha döntetlent hoz a boriszovi találkozó, megmarad a hárompontos hátrányuk Marko Nikolic csapatával szemben, de jobban állnak majd az egymás elleni eredmények összevetésében. Ezért, ha az utolsó fordulóban a Vidi kikap a Chelsea-től a Groupama Arénában, a BATE pedig nyer Szalonikiben, a fehérorosz legénység megy tovább.

Akad még egy variáció: az, amely úgy indul, hogy a Vidi kikap ma Boriszovban. Ekkor sem veszíti el az esélyét a továbbjutásra, de akkor már arra van szüksége, hogy az utolsó játéknapon több pontot szerezzen pályaválasztóként a Chelsea ellen, mint amennyit a BATE szerez Görögországban.

Kétségtelen tény, hogy magyar kupacsapat (a Videoton és a Debrecen) még soha nem nyert Boriszovban. De az is igaz, hogy a BATE hazai mérlege gyengébb a mostani őszön a korábbiakénál: kikapott a PAOK-tól, majd a Chelsea-től is.

Az este hét órakor kezdődő találkozó előtt Marko Nikolic a lassan megszokott optimizmussal mondta:

„Nagyon motiváltak vagyunk, a játékosok pedig maximálisan átérzik, mi a tét a BATE Boriszov ellen.

A motivációnkat okosan kell használnunk a számunkra jó eredmény érdekében, amelyre mindannyian vágyunk.” Hozzátette: fegyelmezett játékra, taktikailag tökéletes meccsre lesz szükségük, mert a BATE kemény ellenfél, ezt bizonyította az első, budapesti mérkőzésen is. Nikolic megjegyezte, hogy a két együttes első csoportmeccse óta sok minden történt, hisz azóta a Vidinek két győzelme, hat pontja van és a második, továbbjutó helyen áll. Mint mondta, a PAOK elleni találkozóik azonban már a történelem részei, most csak erre a meccsre koncentrálnak.

Némi nehézséget okozhat a magyar bajnoknak a nagy hideg. Szerdán este, a mérkőzés időpontjában mínusz tíz fokot is mértek Boriszovban.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×