eur:
388.91
usd:
371.14
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra
Állami támogatás nélkül épül futballstadion Budapesten

Állami támogatás nélkül épül futballstadion Budapesten

A főváros első amerikaifoci-pályáját a Budapest Eagles építi, de több csapat otthona lesz.

A Testvériség sportegyesület egykori futballpályája helyén hamarosan elkezdik építeni az első budapesti amerikaifoci-pályát. Az országban az első kimondottan a sportág számára tervezett pálya 2016 áprilisában Székesfehérváron épült, de a hazai élvonalba, a HFL-be feljutó Budapest Eagles a fővárosban építtet egy újabbat.

"Budapest első szabványméretű amerikaifoci-pályáját tudjuk felépíteni, amely kifejezetten csak ezé a sportágé lesz, teljes felszereltséggel" – mondta Boda Gábor, a csapat vezetőedzője a Digi Sporton, és hozzátette, reményeik szerint enyhe lesz a tél, és már április környékére elkészülhet a létesítmény, amelyet mindenféle állami támogatás nélkül, szponzori támogatásokból, adományokból és a tagdíjakból valósítanak meg.

A stadionból akár nyolc kameraállásos közvetítést is tudnak majd sugározni a televíziók, sőt szó van arról is, hogy fix kamerákat telepítenek a lelátóra. 

Vb-t rendez Székesfehérvár

Magyarország 2020-ban egyetemi amerikaifutball-világbajnokságot rendez. Az esemény házigazdája Székesfehérvár lesz majd, ahol a First Field, Magyarország első hivatalos amerikaifutball-pályája van. A világbajnokságon előreláthatólag nyolc csapat küzd majd egymással.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×