eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Póta Georgina a hetedik helyért játszhat

Póta Georgina hat szettben kikapott az osztrák Sofia Polcanovától a portugáliai Gondomarban zajló asztalitenisz Top 16 bajnokságon, így utolsó mérkőzésén, szombaton este a hetedik helyért játszhat majd.

A magyar játékos a negyeddöntő elvesztése után nem tudott felpörögni, s ugyan az első játszmát nagy csatában most is megnyerte, végül alulmaradt.

A 31 éves Póta Georgina tavaly, Bakuban hatodikként zárt, ezúttal pedig a hetedik vagy a nyolcadik helyen végez majd. Utolsó ellenfele az ukrán Tetyana Bilenko lesz magyar idő szerint 21.30 órától.

A torna pénteki első szakaszában négy négyfős csoportban zajlottak a mérkőzések, az első két-két helyezett került a negyeddöntőbe, ahonnan kezdve már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem úgy, hogy minden helyezést eldöntenek.

Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
nők, az 5-8. helyért:
Sofia Polcanova (osztrák)-Póta Georgina 4-2 (-10, 6, 12, 3, -9, 8)

korábban:
negyeddöntő:
Hu Melek (török)-Póta 4-2 (-14, 9, 9, 8, -9, 9)

A vasárnapig tartó bajnokság összdíjazása 10 ezer euró, a győztesek két-két ezerrel gazdagodnak. Mindkét nem versenyének első három helyezettje részvételi jogot szerez a világkupára, amelyre ősszel kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×