eur:
395.04
usd:
366.09
bux:
65602.36
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Faragó Tamás: Nagyon nehéz a győzelemhez vezető út

A második félidőben egyértelművé vált a két vízilabda-kultúra közötti különbség - mondta az InfoRádióban Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó. A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-6-ra legyőzte az orosz csapatot a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság D csoportjának szerdai második fordulójában.

"A fiúk kicsit megijesztettek minket, mert amit láttunk az első két negyedben, az nem éppen a magyar vízilabdára volt jellemző, de aztán a harmadik és negyedik negyed olyan csodálatosra sikeredett, parádés gólokat lőttek a srácok, hogy elkezdtünk bizakodni ismét" - hangsúlyozta Faragó Tamás.

"Annak ellenére, hogy a magyar vízilabda válogatott esélyes arra, hogy megnyerje az Európa-bajnokságot, az odavezető út nagyon-nagyon nehéz. Már nem olyan egyértelmű, mint négy, nyolc vagy tizenkét évvel ezelőtt, hogy a fiúk döntőt játszanak, vagy esetleg az elődöntő nehéz volt. Most sajnos az orosz, a spanyol, az olasz, a horvát válogatottakkal, de mindenkivel nagyon nehéz, ki-ki mérkőzéseket vagyunk kénytelen játszani. Ez egyrészt jó, mert bizonyítja a vízilabda népszerűségét, de nehéz, mert, ahogy az a csapatsportágakra jellemző, hogy a negyeddöntő már életveszélyes, mert lehet belőle első és nyolcadik hely is" - emelte ki a női válogatott volt szövetségi kapitánya.

Az orosz válogatott elleni szerdai mérkőzést értékelve az olimpiai és világbajnok vízilabdázó úgy fogalmazott: "szerintem olyan szellemi fölénybe kerültünk, ráadásul klasszisteljesítményeket láttunk - Báthoritól, Vámostól, Varga Dénestől és Nagy Viktor megint fantasztikusan védett -, hogy egyértelművé vált, a két vízilabda-kultúra között nagy a különbség. Az oroszok tegnap egyértelműen a harmadik helyet célozták meg a csoportban, mert így a nyolcaddöntőnen esetleg egy könnyebb ellenfél, például a spanyol válogatott ellen tudnak játszani."

"Valójában nekünk a világverseny mindig a negyeddöntővel kezdődik, ott kezdődnek a nehézségek és az örömök is" - fűzte hozzá Faragó Tamás.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×