eur:
388.95
usd:
360.67
bux:
68390.94
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Elmaradt a tisztújítás a Magyar Paralimpiai Bizottság rendkívüli közgyűlésén

Elmaradt a tisztújítás a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) pénteki rendkívüli közgyűlésén. A tisztújító közgyűlésig - amelynek időpontja még nem ismert - Deutsch Tamás alelnök látja el az elnöki teendőket, miután az eddigi elnök, Gömöri Zsolt kedden lemondott posztjáról.

A tagság a közgyűlés levezető elnökének, Szabó Lászlónak, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) elnökének javaslatát elfogadva úgy döntött, hogy az eredeti napirend szerinti tisztújítás elmarad.

Az első napirendi pontként Gömöri Zsolt leköszönő elnök beszámolóját hallgatják meg az MPB körül kialakult helyzetről, majd a felügyelő bizottságot választják meg.

A közgyűlést nagy médiaérdeklődés kíséri. Mivel a tanácskozást egy kis teremben tartják, ezért az újságírókat nem engedik be, csak egy kivetítőn követhetik nyomon az eseményeket, miközben a terem bejáratát egy biztonsági őr vigyázza.

Címlapról ajánljuk
Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×