eur:
389.53
usd:
362.58
bux:
68013.45
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Air Race - Budapest is helyet kapott a jövő évi versenynaptárban

Hét ország nyolc városában, köztük Budapesten versenyeznek majd a világ legjobb műrepülő-pilótái a Red Bull Air Race elnevezésű sorozatban jövőre.

A szervezők szerdán a japán Csibában mutatták be hivatalosan a 2015-ös versenynaptárt.

A sorozat az Egyesült Arab Emírségekben indul február közepén, Magyarországra július elején látogat el a mezőny, amelynek tagja Besenyei Péter korábbi világbajnok is, aki 2003-ban nyerte meg az Air Race összetett pontversenyét.

A 2005-ben útjára indított világbajnokság - amelyet a világ leggyorsabb versenyének is neveznek - az idén három év szünet után folytatódott. Változás a korábbiakhoz képest, hogy a mezőny tagjainak egységes motorral, propellerrel és kipufogórendszerrel felszerelt gépekkel kell versenyezniük, a pilótákra ható centrifugális erő nem lehet nagyobb 10 G-nél, a felfújható kapuk - amelyek mentén a versenyzők a pályát teljesítik - pedig 20 helyett immár 25 méter magasak.

Budapest legutóbb 2009-ben volt házigazdája a Red Bull Air Race-nek.

A magyar kormány támogatja a rendezést 2015 és 2017 között. A Magyar Közlönyben augusztus 15-én megjelent határozatában a kormány jelezte, hogy felkérte az illetékes minisztert, gondoskodjon arról, hogy a sorozat jogtulajdonosa és a Hungaroring Sport Zrt. között a szükséges szerződéseket megkössék, illetve azt is kérte a nemzeti fejlesztési és a nemzetgazdasági minisztertől, hogy a rendezéshez szükséges anyagi fedezetet, legfeljebb évi hatmillió eurót (1,9 milliárd forintot) biztosítsa.

A Red Bull Air Race 2015-ös versenynaptára:
-------------------------------------------
február 13-14., Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi
május 16-17., Japán, Csiba
május 30-31., Oroszország, Szocsi
július 4-5., Magyarország, Budapest
augusztus 15-16., Nagy-Britannia, Ascot
szeptember 5-6., Ausztria, Spielberg
szeptember 26-27., Egyesült Államok, Fort Worth
október 17-18., Egyesült Államok, Las Vegas

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×