INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Féláron utazhatnak a szurkolók a vívó-világbajnokságra

InfoRádió / MTI
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezdeményezésére és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyásával a MÁV-START Zrt. és a VOLÁN társaságok 50 százalékos utazási kedvezményt biztosítanak a budapesti MOL vívó-világbajnokságra utazóknak.

"A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium saját eszközeivel segíti a vívó-világbajnoksághoz hasonló rangos, nagyszabású sportesemények sikeres megrendezését. A belépőjeggyel rendelkezők féláron vehetik igénybe a legnagyobb országos közösségi közlekedési szolgáltatók menetrend szerinti járatait a verseny ideje alatt" - jelentette be Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár a szerdai sajtótájékoztatón.

"A felelős vagyongazdálkodáshoz hozzátartozik az is, hogy az állami tulajdonú részesedéssel működő társaságok együttműködnek és közös társadalmi szerepvállalásra törekednek. Az MNV Zrt. az augusztus eleji Kecskeméti Repülőnapra is 50 százalékos utazási kedvezményt biztosít a VOLÁN járatokkal utazóknak. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a kevésbé tehetős családok is ellátogassanak akár mindkét világszínvonalú rendezvényre" - mondta Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

"Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a vívás hazánk egyik legsikeresebb sportága. Szilágyi Áron Londonban a 35. vívó aranyérmet nyerte el, sportolóink 22 ezüst- és 26 bronzérmet gyűjtöttek eddig az olimpiákon" - nyilatkozott Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke. - Az idei, centenáriumi világbajnokságon szeretnénk a magyar vendégszeretetnek és a hazai szurkolók igényeinek megfelelni. Örömmel fogadtuk, hogy az utazási kedvezményre vonatkozó kérelmünk támogatást kapott. Bízunk benne, hogy tömegek fognak drukkolni a versenyzőknek."

A hétfőn kezdődő vívó-vb-n több mint 100 ország képviselője indul a Syma Csarnokban. A nyolcnapos eseményre közel 830 vívó érkezik, s 160 kerekesszékes versenyző is összemérheti tudását.

Hanganyag: Szabó Gergõ

Kapcsolódó hang

Márton Péter
 


A címlapról ajánljuk