eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Chelsea az Arsenalt, a Tottenham a Man Unitedot verte meg

a nagy meccsek napja volt a szombat az angol labdarúgó Premier League-ben. A Chelsea az Emiratesben, a Tottenham az Old Traffordon tudott győzni. nyert a Manchester City is.

Spanyol világ- és Európa-bajnokai góljával nyert a Chelsea az eddig veretlen Arsenal pályáján. Fernando Torres szerezte az első gólt, ez volt a 75. bajnoki gólja, amióta 2007-ben Angliába igazolt. Ebben a periódusban csak Robin van Persie és Wayne Rooney szerzett nála több gólt a Premier League-ben. Az Arsenal Gervinho révén szépített, de a meccset a Chelsea nyerte, miután Juan Mata is bevette az Ágyúsok kapuját. A mezőny egyik legjobbja Petr Cech volt.

A Manchester City a 87. percben még 1-1-re állt a Fulham ellen, még az sem lelkesítette a címvédő híveit, hogy Sergio Agüero ismét a kapuba talált. A hajrában aztán Edin Dzeko eldöntötte a mérkőzést, a City feljött a negyedik helyre.

Az Everton a második, miután folytatta remeklését, s 3-1-re nyert a Goodison Parkban a Southampton ellen. Ramirez a vendégeket juttatta előnyhöz, de Osman, majd a duplázó horvát Jelavic révén a liverpooli Kékek még az első félidőben fordítottak.

A város vörösei, a Pool játékosai először nyertek a bajnoki idényben, 5-2-re verték a Norwich Cityt. A nap hőse, Luis Suárez három gólt is szerzett, ehhez Steven Gerrard és Nuri Sahin is hozzátett egyet-egyet.

A nap legjobb mérkőzése a Man United-Tottenham mérkőzés volt. A Spurs 23 év után nyert ismét az Old Traffordon. A második gólt szerző Gareth Bale még csak hat hónapos volt, amikor Gary Lineker találatával nyerni tudott a londoni legénység a már akkor is (Sir) Alex Ferguson által dirigált Vörös ördögök ellen. Vertonghen és Bale gólja után Nani szépített a második félidőben, de Clint Dempsey gólja mindent eldöntött, Kagava hiába vette be újra a vendégek kapuját.

A Premier League történetében mindössze harmadszor szedett össze a Manchester United két vereséget is az első hat fordulóban Mielőtt bárki temetné Sir Alex legénységét: mind a két korábbi alkalommal bajnok lett az idény végén a Man United.

6. forduló

Arsenal-Chelsea 1-2
Everton-Southampton 3-1
Fulham-Manchester City 1-2
Norwich C.-Liverpool 2-5
Reading-Newcastle U. 2-2
Stoke-Swansea City 2-0
Sunderland-Wigan Athletic 1-0
Manchester U.-Tottenham H. 2-3

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×