eur:
389.7
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Diadal a norvégok ellen Nagy László visszatérésén

A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-21-re győzött Norvégia ellen világbajnoki selejtezőn, Veszprémben. A visszavágót jövő szombaton rendezik. A csapathoz három év kihagyás után visszatért Nagy László hat gólt szerzett és számos gólpasszt adott.

A kezdés előtt köszöntötték a harminc évvel ezelőtt BEK-et nyert Vasas női és Bp. Honvéd férfi csapatának tagjait.

A bemutatásnál Nagy Lászlót, a Barcelona átlövőjét - aki a védelem tengelyében és támadásban is központi szerepet kapott - ugyanolyan nagy tapssal fogadták, mint társait. A tüdőembóliával kezelt Krivokapic elhagyhatta a veszprémi kórházat, és a helyszínen szurkolt a többieknek. Norvégiából nem érkezett egyetlen drukker sem.

Három Fazekas-védés után két vendéggól következett. Császár a 4. percben szépített, és a folytatásban is az irányító találataival tartotta a lépést a hazai gárda. Amikor aztán Nagy előbb egyenlített (4-4), majd a vezetést is megszerezte (5-4), szinte felrobbant a csarnok. A norvégok keményen védekeztek és bő negyedóráig tartották magukat, amikor is a 18. percre 9-6-ra megugrott a Mocsai-csapat. A 20. percben időkérés után több poszton cserélt a kapitány, de ez nem vált be. A magyarok hét percig nem tudtak gólt szerezni, legalább a vezetés megmaradt Császár kihagyott büntetője ellenére is. A "második magyar sor" 12 perc alatt csak háromszor volt eredményes.

A volt veszprémi Myrhol "beköszönt" a második félidő elején, majd jött az egyenlítés (12-12), a fordítás viszont nem. Fazekas védéseivel megint tartást adott a csapatnak, és egy őrült 5-1-es rohamot produkáltak a magyarok. Következett egy hullámvölgy, Fazekast pedig Mikler váltotta, aki egy védéssel mutatkozott be, de így is 5-2-vel válaszoltak a skandinávok.

Az 53. percben, 21-19-nél időt kértek a norvégok, ám Vadkerti egy látványos góllal lehűtötte őket. A hajrában teljes extázisban játszott a magyar válogatott, a végeredményt pedig időn túli büntetőből Harsányi állította be. Éppen a lefújáskor alakult ki a legnagyobb különbség a két válogatott között.

A végén szólt a "Szép volt, fiúk" és a közönség nem feledkezett meg Krivokapicról sem, őt is éltették a hálás szurkolók.

Magyarország-Norvégia 27-21 (12-10)
Veszprém Aréna, 5000 néző, v: Geipel, Helbig (németek)
gól: Nagy 6, Császár 6/2, Harsányi 4/2, Gulyás 3, Zubai 2, Lékai 2, Mocsai 1, Perez 1, Vadkerti 1, Schuch 1, illetve Tvedten 6/3, Kjelling 5, Myrhol 3, Samdahl 2, Björnsen 2, Mamelund 2, Rambo 1

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×