eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma

Sir Alex szerint ha kikapnak, a City lesz a bajnok

Az angol futballtavasz legfontosabb bajnoki mérkőzését rendezik hétfő este a manchesteri Etihad Stadionban: a Manchester City a Manchester Unitedet fogadja. Bár a címvédő Vörös Ördögök három ponttal vezetnek a tabellán, Sir Alex szerint ha veszítenek, a vetélytárs a titulus legfőbb várományosa.

A két csapat ősszel az Old Traffordon szenzációs mérkőzést vívott egymással. Bár a játék képe alapján nem volt ekkora különbség, a City 6-1-re győzött. A United először kapott hat gólt az Old Traffordon 1930 óta, s ez volt a legsúlyosabb veresége a Premier League-ben. Azóta a Man United egyszer már visszavágott, az FA-kupában kiverte a Cityt.

Rossz előjel a Man City szempontjából, hogy a legutóbbi három hazai bajnoki mérkőzésén nem tudott gólt szerezni a United ellen. Ugyanakkor a legutóbbi három meccsét megnyerte a jó formába lendült City, ellentétben a mindössze egy győzelmet aratott Uniteddel. A Manchester City egy kivétellel minden hazai bajnokiját megnyerte a szezonban. Mi több: a legutóbbi 27 hazai bajnoki mérkőzéséből egyet sem veszített el, a megszerezhető 81 pontból 77-et begyűjtött.

Persze, lehet bármit a múltból citálni, hétfő este csak a jelen számít majd. A Manchester City együttesébe visszatérhet Mario Balotelli, akinek lejárt hárommeccses eltiltása, de Roberto Mancini aligha dönt mellette. A két argentin, Carlos Tévez és Sergio Agüero ugyanis nagy formában van, remekül futballoznak az utóbbi hetekben. Carlos Tévez, aki a klubbal folytatott vitája miatt a fél szezont kihagyta, korábban a Manchester United játékosa volt - s nem mellékesen átszerződése óta kifejezetten jól játszott a Vörös Ördögök ellen.

Carlitos és Kun - a két argentin - mindössze négy meccsen szerepelt eddig együtt a Premier League-ben. Ezeken a találkozókon a City 15 gólt szerzett, ezekből tizenkettőt Agüero vagy Tévez. A mostani idényben Tévez minden 55 percben szerzett egy gólt, vagy adott egy gólpasszt.

Nem kétséges, a Man Unitednek is van jó formában lévő játékosa: Wayne Rooney a legutóbbi 14 klubmérkőzésén 16 gólt szerzett.

A mind a két klubban megfordult korábbi világklasszis dán kapus, Peter Schmeichel szerint elsősorban Sir Alex Ferguson érdeme, hogy a Manchester United harcban áll a mostani idényben a bajnoki címért. "Nem lehet elég magasra értékelni ebben az ő szerepét" - mondta Schmeichel.

A hétfő este 9 órakor kezdődő mérkőzést a Digisport 20.30-tól közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×