eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

2-1-es vereséget szenvedett a magyar válogatott Poznanban - futballkedd a nagyvilágban

A magyar labdarúgó-válogatott Poznanban játszotta idei utolsó mérkőzését. Az ellenfél a jövő évi Európa-bajnokság egyik társrendezője, Lengyelország volt. Az első félidőben gyengén játszott a magyar válogatott, a másodikban, elsősorban a csereként beállt Hajnal Tamásnak és Elek Ákosnak tulajdoníthatóan elfogadhatóan. Bár az első gólnál balszerencséje volt, a fiatal Bogdán Ádám volt a magyar csapat legjobbja. Tovább: meccsek szerte a nagyvilágban, meglepetésekkel.

0. 03:

David Silva szépített, majd a 91. percben Santi Cazorla beadása után David Villa fejjel kiegyeníltett San Joséban. Costa Rica-Spanyolország 2-2. Döntetlennel zárult a spanyol rekorderré előlépő, a 127. válogatott mérkőzésén szereplő Iker Casillas ünnepe.

23. 57: Kitekintő. Sergio Agüero megmentette az argentin válogatottat. A Manchester City csatára a 85. percben győztes gólt lőtt barranquillában, Kolumbia-Argentína 1-2. A másik, már véget ért dél-amerikai világbajnoki selejtezőn Ecuador-Peru 2-0.

23. 50: Kitekintő. Lefújták a mérkőzést Lisszabonban. A portugálok 6-2-re nyertek, s 6-2-es összesítéssel kijutottak az Európa-bajnokságra. Bosznia-Hercegovina újabb pótseejtezőn vérzett el.

23. 42:
Kitekintő. Helder Postiga még egyet lőtt, már féltucatnál járnak a portugálok, akik sorozatban ötödször vehetnék részt 2012-ben az Eb tizenhatos döntőjében. Másképpen: amióta 16-os döntőt játszanak, a portugálok mindig résztvevők.

23. 41:
Kitekintő. Teljes az Európa-bajnokság 16-os mezőnye. A portugálok Veloso góljával 5-2-re vezetnek a bosnyákok ellen, akiknek már nincs erejük a fordításra.

23. 40:
Kitekintő. A világbajnok spanyol válogatott négy napon belül másodszor is ki fog kapni? Az angolok elleni vereség után San Joséban Costa Rica lehet a szinte minden sztárját a kezdő csapatban szerepeltető spanyolok legyőzője. Már csak 15 perc van hátra, az állás 2-0.

23. 33:
Kitekintő. A portugálok megdolgoznak az Eb-szereplésért. Helder Postiga révén újra kettővel vezetnek, 4-2 a bosnyákok ellen. Még 18 perc van hátra.

23. 30:
Kitekintő. Lionel Messi gólt lőtt Kolumbiában. A barranquillai vb-selejtező 72. percében: Kolumbia-Argentína 1-1.

23. 29:
Kitekintő. Spahic révén a bosnyákok emberhátrányban szépítettek. De még mindig a portugálok vezetnek (3-2)

23. 17:
Kitekintő. A portugálok már 3-1-re vezetnek, Cristiano Ronaldo lőtte az újabb gólt. A bosnyákok Lulic kiállítása miatt tíz főnyire fogytak.

22. 55:
Kitekintő. Szépítettek a bosnyákok, izgalmas lesz a második félidő. Misimovic büntetőből faragott a hátrányon. Portugália-Bosznia-Hercegovina 2-1

22. 50:
Kitekintő. Meglepő végeredmények barátságos mérkőzésekről. Németország-Hollandia 3-0, Olaszország-Uruguay 0-1, Anglia-Svédország 1-0, Franciaország-Belgium 0-0

22. 31:
Kitekintő. Még csak bő fél óra telt el a Portugália-Bosznia-Hercegovina pótselejtezőből, de Cristiano Ronaldo és Nani góljával a hazaiak már kétgólos előnyben vannak Lisszabonban. Az első meccs 0-0-ra végződött. Az írek is kijutottak az Európa-bajnokságra, miután a tallinni 4-0 után Dublinban 1-1-re végeztek az észtekkel.

22. 30:

Kapitányi értékelés. "Az első félidőben visszafogottabb teljesítményt nyújtottunk, a másodikban jobbak voltunk, akkor akár meg is fordíthattuk volna a mérkőzést. Végül egy balszerencsés góllal vereséget szenvedtünk. A pénteki és a mostani mérkőzés járt sokfajta tapasztalattal, akár a játékosok teljesítményét, akár a szerkezetet illetően, ha ezekből tanulni tudunk sikerül majd előre lépni." - mondta Egervári Sándor.

22. 27:
Kitekintő. Véget ért barátságos mérkőzések eredményei: Dánia-Finnország 2-1, Görögország-Románia 1-3, Ukrajna-Ausztria 2-1, Luxemburg-Svájc 0-1

94. perc (22. 24): Véget ért a mérkőzés, Lengyelország-Magyarország 2-1

22. 20:
Kitekintő: A németek már 3-0-ra vezetnek a hollandok ellen, Mesut Özil is feliratkozott a góllövők közé.

88. perc (22. 18):
Lewandowski lövését Bogdán szépen védte.

86. perc (22. 16):
Balszerencsés gólt kapott a magyar válogatott, 2-1 a lengyeleknek. Blaszczykowski kevergetése után a Lewandowski elöl menteni akaró Vanczák Vilmos lábáról került a kapuba a labda.

84. perc (22. 14):
Újabb lengyel csere, Janusz Gol állt be Grzegorz Wojtkowiak helyére.

83. perc (22. 13):
A gólszerző, Priskin Tamás helyén Feczesin Róbert fejezi be a mérkőzést.

81. perc (22. 11):
Koman passza után Gera kapura lőhetett, Fabianski bravúrral védett. A kipattanóból ment tovább az akció, Dzsudzsák Balázs mellé lőtt.

78. perc (22. 08):
Kiegyenlített a magyar csapat! Elek Ákos betört a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, pontos labdáját Priskin Tamás kapásból a kapuba zúdította. Lukasz Fabianski hozzáért a labdához, de nem tudott védeni.

75. perc (22. 05):
Egy perc alatt helyzet mindkét oldalon. Bogdán bravúrral hárította Lewandowski kísérletét, majd Hajnal labdáját Koman nem tudta jól kapura lőni.

74. perc (22. 04):
Obraniak is a pályán, Mierzejewski helyén.

71. perc (22. 01):
Közelről Lewandowski a kapu fölé fejelt.

21. 59:
Kitekintő. A horvátok a hazai 0-0-vel kijutottak az Európa-bajnokságra. A csehek is már csak percekre vannak ettől, főleg, hogy Jiracek vezetést szerzett Podgoricában, s már 3-0 az előny hosszabbításban. Tíz perc alatt a montenegróiak nem fognak négy gólt szerezni. Szépségtapasz az észteknek: kiegyenlítettek Dublinban, Így is 5-1 összesítésben az íreknek.

66. perc (21. 56):
Lejött a lengyel gólszerző, Pawel Brozek, Robert Lewandowski került a pályára.

65. perc (21. 55)
Újabb lengyel csere, Dariusz Dudkát Tomasz Jodlowiec váltotta.

63. perc (21 53):
Hajnal Tamás remek megmozdulása után Priskin lövőhelyzetet brusztolt ki magának, de a lövését könnyen védte Fabianski.

59. perc (21. 49):
Csere a lengyeleknél Lukasz Piszczek állt be Arkadiusz Glowacki helyére.

55. perc (21. 45):
Gera pörgetése alig ment a kapu mellé.

52. perc (21. 42):
Elvett egy tizenegyest a magyar csapattól az észt játékvezető. Fabianski hibája után Priskinhez került volna, a kapu közvetlen közelében a labda. A magyar középcsatárt védője egyszerűen lerántotta.

46. perc (21. 37):
Lengyel helyzettel kezdődött a félidő, az első 45 perc képe alapján, nem túlzás, eldőlhetett volna a mérkőzés. Mierzejewski egyedül maradt a tizenegyespontnál, de túlságosan lazán lőtt kapura. Bogdán Ádám bravúrral, lábbal védett.

21. 35:
Elek Ákos és Hajnal Tamás áll be a második félidőre a magyar csapatba, Sándor György és Tőzsér Dániel nem folytatja. A lengyelekhez Rafal Murawski állt be Adam Matuszczyk helyére.

21. 30:
Pótselejtezők. A 66. percben Horvátország-Törökország 0-0, az 55. percben Montenegró-Csehország 0-0, a félidőben Írország-Észtország 1-0. A három pályaválasztó szinte biztosan ott lesz az Európa-bajnokságon.

21. 25:
Kitekintő: A németek már 2-0-ra vezetnek, Miroslav Klose lőtte az újabb találatot. Az angoklok megszerezte a vezetést a svédek ellen, az első félidő felénél az állás 1-0, a gólszerző Gareth Barry volt.

45. perc (21. 20):
Véget ért az első félidő. A játék képe alapján a lengyelek megérdemelten vezetnek. Keveset van a magyar csapatnál a labda, az egyszem csatárhoz, Priskin Tamáshoz ritkán sikerül eljuttatni a labdát. A középpálya kulcsemberei nincsenek jó erőben, látszik, hogy Dzsudzsák Balázs és Gera Zoltán meccshiánnyal küzd. A középpályás ötösből csak Tőzsér Dániel és Sándor György játszik rendszeresen az utóbbi hetekben a klubjában - ez visszaüt.

36. perc (21. 11):
Vezet a lengyel válogatott.Blaszczykowski visszatette a jobbszélső helyéről lövésre a labdát Mierzejewskinek, akinek erős lövését Bogdán Ádám vetődve középre ütötte ki. A leggyorsabban érkező játékos, Pawel Brozek négy méterről a hálóba vágta a labdát, Lengyelország-Magyarország 1-0. Ez volt az első gól, amelyet 2010 augusztusa óta kapott a magyar válogatott barátságos mérkőzésen.

21. 05:
Kitekintő: a német válogatott megszerezte a vezetést a hollandok ellen. A 15. percben a tavalyi vb aranycipőse, Thomas Müller lőtt az Oranje hálójába.

28. perc (21. 03):
Tőzsér Dániel sárga lapot kapott Jakub "Kuba" Blaszczykowski visszarántásáért.

27. perc (21. 02):
Pawel Brozek megforgatta Vanczák Vilmost, majd 16 méterről fölé lőtt. Ez volt az eddigi legnagyobb lengyel helyzet.

24. perc (20. 59):
Maciej Rybus kiharcolt egy szabadrúgást a magyar kaputól 24 méternyire.  Adrian Mierzejewski erős lövését Bogdán Ádám jobbra vetődve kiütötte.

18. perc (20. 53):
Az első jó magyar kapura lövés: Koman Vladimir lapos labdáját Fabianski hárította.

20.51:
Kitekintő: Olaszországbasn megszerezte a vezetést a találkozó hatodik percében az uruguayi válogatott a Squadra Azzurra ellen. Fernandez lőtte a gólt.

15. perc (20.50):
Mezőnyjátékkal telik a mérkőzés, már az is eseményt jelentett, hogy mindkét csapat lőtt egy-egy szögletet.

20. 45:
Rövid kitekintő további válogatott mérkőzésekre. Negyven perc alatt nem esett még gól a Horvátország-Törökország pótselejtezőn, s a Montenegró-Csehország pótselejtezőn sem. Utóbbin fél órát játszott még csak le. Barátságos mérkőzésen a másik társrendező, Ukrajna a félidőben 1--0-ra vezet Ausztria ellen.

2. perc (20. 35):
Mezőnyjátékkal, de lengyel labdabirtoklással kezdődött a mérkőzés. Adrian Mierzejewski az oldalhálóba lőtt.

20.27:
A lengyelek kilenc helyen változtattak a pénteki, az olaszok elleni találkozóhoz képest. A kapuba Lukasz Fabianski, az Arsenal tartalékkapusa került, ő, valamint a dortmundi Jakub Blaszczykowski érkezett a két legmagasabban jegyzett munkaadótól a válogatotthoz.

20.26: Egervári Sándor az előre jelzett összeállításban küldte pályára a magyar csapatot: Bogdán Ádám - Varga József, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Laczkó Zsolt - Koman Vladimir, Sándor György, Tőzsér Dániel, Dzsudzsák Balázs - Gera Zoltán, Priskin Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×