eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sebastian Vettel így melegített a szezonnyitó futamra - nézze meg videón!

Vetélytársai a trónjára pályáznak, ő pedig birkát nyír három nappal a szezonnyitás előtt. A Formula-1 regnáló világbajnokát, Sebastian Vettelt egyórányi autóútra a melbourne-i ringtől, egy ausztrál farmon találta meg a Bild két riportere, akik egyebek mellett azt is megpróbálták kideríteni, mit tart leginkább elvetendő gyengeségének a Red Bull Racing német pilótája, és hogy milyen különleges ajándékkal lepte meg magát a tavaly kivívott címéért.

Sebastian Vettel a ráhangolódás szokatlan módját választotta az Ausztrál Nagydíj vasárnapi nyitófutama előtt. Felkeresett egy farmot Melbourne közelében, és a Bild képes beszámolója szerintbeállt birkanyíró tanoncnak. A lap riporterei itt találtak rá kérdéseikkel a huszohárom esztendős pilótára.

Vajon hányszor láthatjuk idén a jellegzetes Vettel gesztust, a győzelem után magasba emelt mutatóujjat?

Remélhetően gyakrabban, mint azt legtöbben látni szeretnék. Az a mutatóujj már készen áll az első győzelem ünneplésére. Amúgy mára ez valamiféle márkavédjegyemmé vált, de csak a dobogó legtetején mutatom majd fel. Különben elkopik.

Ellenfeleitől aligha várhatja el, hogy világbajnokként kezeljék a pályán...

Ez logikus. De amit elértem, azt senki nem veheti már el tőlem. Ez benne a legszebb. És az érzés nyugodttá tesz. Másrészről viszont vasárnap mindez már semmit sem számít majd. Számomra a feladat és a cél ugyanaz, mint az elmúlt évben: hogy világbajnok legyek.

Van olyan gyenge pontja, amit szeretne levetkőzni?

Nincs olyan autóvezetői vagy technikai tulajdonságom, amit gyenge pontnak neveznék. Nem vagyok "korai fékező", ha mondjuk behajtok egy kanyarba. Egy valami viszont biztosan a gyengeségem: nevezetesen, hogy túl makacs vagyok, és ez időnként akadályoz a haladásban.

A csapatnál hatszáz ember főnöke. Miként tartja fönn munkatársaival a jó hangulatot?

Olykor esténként elmegyünk együtt egy italra. De a legfontosabb a hozzáállás. Ha a kollégák látják, hogy a főnök jókedvű és motivált, akkor nekik is lesz kedvük dolgozni. És persze a siker is sokat segíthet. A siker, amely végülis ugyancsak jókedvet hoz. Nem egyedül lettem világbajnok, a fiúk is mind azok, velem együtt.

Tart attól, hogy nem teljesülnek az elvárásai?

Félek-e a kudarctól? Nem. Persze vannak a sportban és az életben is olyan helyzetek, amikor az ember orrára koppintanak, vagy "pofára esik". Ha úgy érzed, nem megy a szekér, az még nem kell, hogy feltartóztasson. A félelem lebénít. Tovább kell tenned a dolgodat. Ezt teszem én is - félelem nélkül.

Megajándékozta saját magát valamivel a világbajnoki címért?

Hm. Nem akarok hazudni...Igazából: igen. De ezt nem fogom elárulni a Bildnek.

Egy Ferrari netán?

Nem, nem autó.

Repülőgép?

Csak annyit mondhatok: már megrendeltem, de még nem érkezett meg. Addig is, még egy kicsit találgatniuk kell.

A Bild utánajárt a titokzatos ajándéknak, és fellebbentette a fátylat: Sebastian Vettel egy brutális motorkerékpárt rendelt magának.

A német Waltz műhely különleges, Avalanche nevű modellje hat sebességes, 120 lóerős, és 100 ezer euró körüli (27 millió forint) összeget kell letennie annak, aki ilyenre vágyik. A motort a tervek szerint a monzai Formula-1-es nagydíjon, szeptemberben veheti át a Red Bull pilótája.

Marcus Walz ügyfeleiről tudni kell, hogy nem csak a pénztárcájukat hajlandók bőkezűen megnyitni, de akár egy évet is képesek vári a megrendelt Walz-modellre.

Egyébként nem Sebastian Vettel az egyetlen a Formula-1-ben, akinek megadatik, hogy ilyen motorral villogjon. Korábban az ex-világbajnok, Kimi Räikönnen is ettől a gyártótól rendelt magának egy különleges példányt.

Sebastian Vettel egyébként a birkanyírást nagyon érdekesnek találta. A Bild szerint valahogy így hangozhat ezek után a Red Bull-pilóta jelszava: "Előbb a birkát nyírom, aztán az ellenfeleket!"

A birkanyírás képeit megnézheti a Focus.de online oldalán,ha ide kattint!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×