eur:
389.64
usd:
364.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Formula-1: Barcelonában ismét a McLarennek áll a zászló?

Folytatódik a hétvégén a Formula-1-es világbajnokság Barcelonában, az első európai futammal. Minden csapat komoly fejlesztésekkel érkezik a Spanyol Nagydíjra. A pontversenyben jelenleg a címvédő Jenson Button, illetve új csapata, a McLaren áll az élen. A szakértő szerint a brit csapatnak a végelszámolásnál is komoly esélyei lehetnek a győzelemre.

Évek óta hagyomány, hogy a csapatok az első európai futamon vetik be legújabb fejlesztéseiket, amelyekhez már a tengeren túli versenyek tapasztalatait is felhasználják - mondta el az InfoRádiónak Farkas Péter Forma-1-es szakíró.

Azt nehéz előre megjósolni, hogy melyik csapat mennyit fejlődik majd. A Red Bullnál például azt nyilatkozták, hogy körönként három tizedes javulást várnak a többnyire aerodinamikai újításoktól - tette hozzá az A5.hu autós portál rovatvezetője.

Farkas Péter úgy vélekedett: bár nem a McLaren a legerősebb, az, hogy az egyéni és a csapatok pontversenyét is ők vezetik, jól jöhet az évad végi elszámolásnál. Ráadásul a fejlesztési hatékonyságuk is nagyon jó, ami abból is látszik, hogy a tavaly év eleji gyenge kezdés után már az idény közepére meg tudtak erősödni.

A McLarennek kedvezhet az is, hogy legnagyobb ellenfelei, a Ferrari és a Red Bull rengeteg pontot eldobott az idei első

futamokban. Annak ellenére, hogy az időmérőket Vettelék uralták, a fiatal német pilóta csak ötödik, csapattársa Mark Webber a nyolcadik az egyéni versenyben, a Red Bull-t pedig megelőzi a Ferrari és a McLaren is a team-világbajnoki ponttáblázaton - elemezte a helyzetet Farkas Péter.

A szakértő szerint nem az alapján kell megítélni a versenyzőket, hogy ki hányszor előzött az eddigi futamokon. Ebben a McLaren pilótája, Lewis Hamilton vezet a ferraris Fernando Alonso előtt, míg az éllovas Button ezt mindössze háromszor tette meg.

A szakíró egyébként méltatta a tavalyi világbajnokot, aki váratlanul gyorsan illeszkedett be új csapatába. Ezzel az egykori McLaren pilóta, David Coulthard szerint Button  többet használt a hírnevének, mint a 2009-ben elnyert bajnoki címmel - fűzte hozzá Farkas Péter.

Jenson Button a versenysorozat hivatalos honlapján, a formula1.com-on úgy nyilatkozott:  " Tavaly megnyertem a Spanyol Nagydíjat, és úgy emlékszem vissza rá, mint a 2009-es év legszebb győzelmére. Ez egy relatív gyors pálya, nagysebességű kanyarokkal, ahol nagyon élvezetes a vezetés - már ha jól működik az autód. Szerencsére úgy tűnik, a mienknek nagyon jók az egyensúlyi mutatói ebből a szempontból, úgyhogy azt gondolom, kitűnően felkészültünk a hétvégi küzdelemre - mondta a tavalyi vb győztese.

A Formula-1-es Spanyol Nagydíj első szabadedzése május 7-én pénteken 10 órakor, a második tréning 14 órakor lesz, míg a harmadik edzést szombaton 11 órakor tartják. A kvalifikáció szintén szombaton, 14 órakor kezdődik, a futamot vasárnap 14 órától rendezik Barcelonában.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×