eur:
400.87
usd:
366.6
bux:
74278.8
2024. október 11. péntek Brigitta

Sötétben intik majd le az Abu-Dzabi Forma-1-es futamot

Az idei Forma-1-es világbajnoki sorozat zárófutama, az Abu-Dzabi Nagydíj lesz az első a sportág történetében, amely nappal kezdődik és éjszaka fejeződik be - jelentették be a szervezők.

"A pályát úgy tervezték és úgy építették meg, hogy egyaránt alkalmas legyen nappali és éjszakai események lebonyolítására" - mondta Richard Cregan, az Abu-Dzabi Motorsports Management elnöke. "Egyedülálló lehetőség ez számunkra, hogy megmutassuk, mennyire rugalmasak tudunk lenni ezzel a létesítménnyel. A helyszínen tartózkodó szurkolók és a televíziónézők is láthatják majd a világ legújabb F1-es pályájának építészeti sajátosságait a lemenő nap fényében, s később kivilágítva is."

A november 1-jén esedékes verseny ennek megfelelően nem 15 órakor, hanem 17 órakor rajtol majd el a Yas Marina versenypályán. A Forma-1 első éjszakai futamát tavaly rendezték Szingapúrban, az idei melbourne-i Ausztrál Nagydíj pedig szürkületben ért véget, ami miatt a pilóták többsége panaszkodott, mert a látási viszonyok jelentősen megromlottak az utolsó körökben.

Címlapról ajánljuk
Csík János a döntéséről: muszáj lassítanom, tele van a testem csavarokkal

Csík János a döntéséről: muszáj lassítanom, tele van a testem csavarokkal

Nem hagyja abba a zenélést, csak a saját, kicsit lassabb tempójában folytatja tovább - mondta az InfoRádióban Csík János. A Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapítójának életében ezzel egy meghatározó időszak zárul le, a nevét viselő együttes 2025-től Gál Tiborral folytatja a munkát. Csík János hangsúlyozta: nem zenekaron belüli feszültség miatt hozta meg a döntését a kilépésről, minden taggal baráti viszonyt ápol, és a jövőben is szívesen lép fel majd vendégművészként a Csík zenekarral.

Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita "rock and roll" volt

Interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel. Szerinte Strasbourgban annak a bejelentése történt meg szerdán, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, és azt is megmondták, ki vezesse. De Orbán Viktor bejelentette "az ellenállást". Meghirdette a 2025-ben reményei szerint 3-6 százalékos gazdasági növekedést szavatoló gazdasági stratégiát, 3 elemet fel is fedett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Ennyivel fog növekedni évente az akkumulátoros energiatárolók piaca Európában

Ennyivel fog növekedni évente az akkumulátoros energiatárolók piaca Európában

Az európai napelem és akkumulátoros energiatárolás gyors fejlődése új lehetőségeket teremt mind a megújuló energia fejlesztőinek, mind az ipari és kereskedelmi fogyasztóknak, de egyúttal jelentős kihívásokkal is jár. A negatív áramárak megjelenése és a hálózati kapacitások szűkössége olyan problémák, amelyek befolyásolhatják az ágazat növekedését. Ezeknek a kihívásoknak a megoldása érdekében kritikus, hogy az ösztönző rendszereket helyesen alakítsák ki, és hogy a hálózati díjak olyan magatartást ösztönözzenek, amely támogatja a megújulók integrációját. – mondta Jan Osenberg, a SolarPower Europe Senior Policy Advisora a Portfolio Energy Investment Forumon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×