eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Döntött az UEFA: Gera játszhat Málta ellen

A magyar válogatott szempontjából kedvező döntést hozott az Európai Labdarúgó Szövetség, melynek fegyelmi bizottsága nem tiltotta el a törökök elleni, múlt szerdai Európa-bajnoki selejtezőn kiállított Gera Zoltánt. A magyar csapatkapitány így pályára léphet Málta ellen.

Igazat adott a magyar szövetségnek az UEFA fegyelmi bizottsága, amely nem tiltja el a törökök elleni, múlt szerdai isztambuli mérkőzésen kiállított Gera Zoltánt. A magyar válogatott csapatkapitánya így játszhat az október 13-i, Málta elleni Eb-selejtezőn.

Múlt szerdán a török-magyar mérkőzés 63. percében a hazai kapus szabálytalankodott Gerával szemben, de a skót játékvezető Stuart Dougal 11-es helyett, színészkedésért, másodszor is sárga lapos figyelmeztetésben részesítette és kiállította a magyar csapatkapitányt.

A mérkőzés másnapján Kisteleki István, az MLSZ elnöke levélben fordult Michel Platinihez, az UEFA elnökéhez, kifogásolva a játékvezető ténykedését és kérve a kiállított Gerával kapcsolatban a megszokottól eltérő különleges eljárást.

Kisteleki: "Jó úton járunk"

Az európai szövetség vezetője ezt követően egy személyes beszélgetésen már jelezte: amit lehet, megtesz az ügy érdekében.

"Magától értetődő volt, hogy a legmesszebbmenőkig ki kell állnunk az igazunk mellett, és ezt az UEFA döntése is minden szempontból igazolja. Ugyanakkor meggyőződésem és ez ennek az esetnek a szerencsére pozitív tanulsága, hogy - mint eredményeink is bizonyítják - jó úton járunk, hogy labdarúgásunk visszaszerezze nemzetközi tekintélyét. A történtek segítséget nyújthatnak abban is, hogy futballunk évtizedek óta tartó kedvezőtlen megítélése itthon is a lehető legjobb irányban változzon" - nyilatkozta az ügy kapcsán az MLSZ honlapján a szövetség elnöke, Kisteleki István.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×