eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A legjobban cselgáncsozó futballista

Boudewijn Zenden kilencedik évét zárja légiósként, három olyan klubban is játszott, amely európai élklubnak számít. Az athéni BL-döntő előtt az InfoRádió honlapján bemutatjuk a Liverpool és a Milan 15-15 játékosát. Ezúttal a Liverpool középpályása, Boudewijn Zenden a "soros".

Maastrichtban született, 1976. augusztus 15-én. Édesapja, Peter cselgáncsozó, később a holland állami rádió sportriportere volt. A "Bolónak" becézett ifjú is dzsúdózott, fekete övig vitte, háromszor is megnyerte súlycsoportjában Limburg tartomány bajnokságát.
Aztán 16 éves kora után maradt számára csak a futball.

Az MVV-ben, majd 1989-től a Leonidas nevű csapatban futballozott, aztán 14 évesen a PSV-hez, Eindhovenbe került. 1994-ben mutatkozott be a PSV első csapatában, húszévesen, 1997 áprilisában pedig már válogatott játékosnak mondhatta magát.

Három szezon Barcelonában

Részt vett, sőt az elődöntőbe jutott a franciaországi világbajnokságon, majd a torna után, 1998 nyarán a Barcelonához igazolt. Három szezont töltött a katalán klubban, még a Barça játékosaként vett részt a 2000-es, bronzéremmel zárt Európa-bajnokságon.

2001-ben költözött Angliába, azóta a Premiershipben futballozik. Előbb a Chelsea mezét viselte (2001-2003), majd két szezonon keresztül a Middlesbrough játékosa volt. 2005 nyarán szerződött a Liverpoolba.

Súlyos sérülések

Az elmúlt, még nem egészen két teljes idényben két súlyos sérülésen is átesett. Liverpooli pályafutásának kétségtelenül legfontosabb szakasza a mostani: tavasszal a "Vörösök" Zenden három korábbi csapatát is kiejtve jutottak be a Bajnokok Ligája döntőjébe. "Bolo" a Chelsea ellen értékesítette a szétlövésben a maga tizenegyesét.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×