eur:
389.35
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Massa nyert, Hamilton az első

A Bahreini Nagydíj után a barcelonai Forma-1-es futamot is a brazil Felipe Massa nyerte. A Ferrari versenyzője a McLaren két pilótáját előzte meg, az összetettben viszont még mögöttük maradt.

A rajt után a címvédő spanyol Fernando Alonso erőszakosan megérkezett Massa mellé, de befordulni már nem tudott rendesen, a brazil pedig gondoskodott arról, hogy a hazai kedvenc McLarenjével megkóstolja a homokot.

Alonso visszaesett a negyedik helyre, Raikkönen mögé. A Ferrari finn sztárját eközben az angol Lewis Hamilton megelőzte, és Alonso hibája után így már a második helyen autózott.

Raikkönen néhány kör után műszaki hiba miatt kiállt, Massa ugyanakkor körről körre húzott el riválisaitól.

Hiába volt több benzin Hamilton autójában, a hátránya a második kerékcsere után már megközelítette a 20 másodpercet. Alonso leszakadva csapattársától a lengyel Robert Kubicát (BMW) tartotta maga mögött. (A BMW német versenyzője, Nick Heidfeld ezúttal nem ért célba.)

A sorrend az élbolyban már nem változott: Massa nyert Hamilton, Alonso és Kubica előtt.

Az ötödik helyen a skót David Coulthard (Red Bull), a hatodikon a német Nico Rosberg (Williams), a hetediken a finn Heikki Kovalainen (Renault), a nyolcadikon pedig a japán Takuma Sato (Super Aguri) végzett.

A világbajnoki pontversenyben Hamilton az első, az újonc előnye két pont Alonsóval és három Massával szemben. Raikkönen hátránya kiesése után 8 pont.

A konstruktőröknél a McLaren előnye 9 pont a Ferrarival szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×