eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A Liverpool történetének legnépszerűbb védője

Hihetetlenül népszerű az Anfielden, a klub tévéjének szavazásán hetedik, s egyben a legjobb védő lett a "100 játékos, aki felrázta a Kopot" című szavazáson.Az athéni BL-döntő előtt az InfoRádió honlapján bemutatjuk a Liverpool és a Milan 15-15 játékosát. Ezúttal a Liverpool középhátvédje, Jamie Carragher a "soros".

James Lee Duncan Carragher 1978. január 28-án született a Liverpoolhoz tartozó Bootle-ban. A "Vörösök" saját nevelésű játékosaként 1994. augusztus 1-jén írhatta alá első profi szerződését.

Az 1996-1997-es szezonban, a West Ham United ellen mutatkozott be a Premiershipben, majd a következő meccsen gólt szerzett az Aston Villa ellen. Ami az utóbbi illeti, az erős kezdést nem követte hasonló folytatás, mert 2005 nyarán, a Kaunas elleni BL-selejtezőben mindössze a harmadik találatát érte el. Persze, Jamie-nek nem a gólszerzés a feladata, az évek során a Premiership legjobb középső védői közé emelkedett.

Nagy szezonja volt az 1998-1999-es

Az 1998-1999-es szezonban lett igazán törzstag a csapatában, bizonyítva a sokoldalúságát: játszott kedvenc helyén, középen, volt jobbhátvéd, s - függetlenül attól, hogy eredetileg jobblábas - legtöbbször balbekk.

Az utánpótlás-válogatott egykori, szereplési számával (27) csúcstartóvá előlépő csapatkapitánya az idény végén már A válogatottnak is mondhatta magát: Kevin Keegan elhozta Budapestre, sőt, játszatta is a magyarok elleni találkozón.

Carra a következő években is sokat játszott, alapember lett Gérard Houllier "átformált", immár külföldi játékosokkal telerakott Liverpooljának.

2001-ben, az öt kupa megnyerésének évében mind az öt fináléban, sorrendben a Liga-, az FA-, majd az UEFA-kupa döntőjében, aztán az őszi idényben a Charity Shieldért és az európai Szuperkupáért játszott találkozón ugyanaz a négyes alkotta a "vörösök" védelmét: Markus Babbel, Sami Hyypiä, Stephen Henchoz és Jamie Carragher.

A csoda éve: 2005

Kész csoda, hogy soha meg nem alkuvó stílusa miatt csak egyszer sérült meg súlyosan: a Newcastle elleni találkozón Neil Young eltörte a bokáját. Gérard Houllier, az akkori menedzser aztán éles szócsatát vívott kollégájával, az anfieldi legenda Graeme Sounesszel, miután sem az edző, sem a játékos nem méltatta bocsánatkérésre a megsérült Carrát.

A védő felépülése után sem játszott rosszul, de 2005 tavaszán egyenesen szenzációs formába lendült. A finn Sami Hyypiä mellett immár középen játszva irányította a Pool védelmét, egészen a Bajnokok Ligája megnyeréséig.

Minden idők legjobb Liverpool-védője

A szurkolók körében (gyerekkori barátját, Stevie Gerrardot követve) a Pool második legnépszerűbb játékosa. Igazából ő testesíti meg leginkább a régi liverpooli iskolát, szöges ellentétben a kilencvenes évek első felének nála talán tehetségesebb, de a playboy-stílust a futball elé helyező válogatott játékosokkal, David Jamesszel, Robbie Fowlerrel, Jamie Redknappel és Steve McManamannel.

A Bajnokok Ligája 2005-ös megnyerését követően alig maradt le Gerrard mögött a klub Év játékosa szavazásán, s harmadik lett Lampard és Terry mögött az újságírók választásán.

A klubtörténet egyik legjobb védője túl jár - minden sorozatot figyelembe véve - 450. mérkőzésén a Vörösökkel.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×