eur:
389.52
usd:
362.64
bux:
67979.04
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Xavi „bírózik”, miután 61 éve után ismét öt gólt kapott hazai bajnokin a Barcelona

Öt gólt kapott a Barcelona otthon, az Estadi Olimpicben, pedig a 71. percben még 3-2-re vezetett és a 98. percben döntetlenre, 3-3-ra állt. A vége 5-3, a Villarrealnak. Szürreális mérkőzés volt.

Immár tíz pont a különbség a Real Madrid és a Barcelona között, miután a katalánok kikaptak a Villarrealtól. Carlo Ancelotti csapatzának reálisan a Girona maradt az egyetlen vetélytársa a mostani bajnokságban.

Gerard Moreno gólját a 22. percben még érvénytelenítette a VAR (okkal), ám a csatár a 41. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. Akhomach gólja után az 54. percben már kétgólos hátrányba került Xavi csapata.

Ám a Barcelona feltámadt, s előbb Gündogan, majd Pedri is gólt szerzett, a 68. percben 2-2-re álltak. Sőt, miután Eric Baillyról a saját kapujába került a labda, a 71. percben, a mérkőzés folyamán először, vezettek a katalánok. De hol volt még a vége!

A Villarreal a portugál Guedes révén a 84. percben kiegyenlített. Munuera Montero játékvezető 12 percet hosszabbított! A 99. percben a norvég Alexander Sörloth, majd a 102. percben Morales is gólt szerzett: 5-3-ra győzött a Villarreal.

A teljes képhez tartozik, hogy a katalánok a játékvezetőt és a VAR-t okolják a vereség miatt, úgy vélik, a 90. percben büntetőt kellett volna kapniuk, miután Gündogan beadása után az elforduló Santiago Comesaña kezét érte a labda a tizenhatoson belül. A bíró először megadta, aztán a VAR javaslatára visszavonta. Xavi szerint éppen akkora igazságtalanság a vereségük, mint az Almeriáé volt néhány napja a Bernabéuban. Arról nem beszélt, hogy 3-3-nál, a negyedik vendéggól előtt milyen komikus hibákat követett el négy (!) védője…

A Barcelona, bajnoki mérkőzésen, 61 éve, az 1962–1963-ban kapott öt gólt pályaválasztóként. A Real Madridtól. Most meg a Villarreal verte meg.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×