INFORÁDIÓ
2021. február 25. csütörtök
Géza

balázs péter

színház

szolnok

Balázs Péter színművész, rendező, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója 2019. június 27-én.

Két feladata még biztosan van Szolnokon Balázs Péternek

A Kossuth-díjas színész-rendező maradna az alföldi városban, de nem fogja "magát felkérni táncolni".

Balázs Péter július elsejével távozik a Szolnoki Szigligeti Színház éléről. A Kossuth-díjas színész-rendező 14 éven keresztül irányította a színházat.

Hogy megvalósult-e nagy célja, hogy jobb, szebb, értékesebb, szórakoztatóbb színházat hagyjon maga után, mint amilyet átvett, arról az InfoRádióban azt mondta, szerinte igen, de az ember a saját fiára, lányára, unokájára természetes, hogy azt mondja, hogy szép és jó, ám másoknak lehet, hogy nem ez a véleménye.

"Mindig jönnek újak, fiatalabbak, akik továbbvisznek egy adott dolgot, lehet, hogy jól, jobban, de az is lehet, hogy rosszabbul.

Nem tudjuk, hogy lesz, de ez a szépsége, az izgalma is a dolognak" - értékelt.

Nyárig azonban szeretné mindenképp befejezni a színház felújítását, hogy a társulat visszaköltözhessen a saját otthonába, méltó körülmények között folytatva az életét.

És februárban kezdődnek utolsó rendezésének próbái is, Herczeg Ferenc: Déryné ifjasszony című darabját állítja színpadra.

"A színészet apoteózisaként fogalmaztam én meg. Akkor született, amikor a színészet kibomlott, és elkezdte kiszorítani a német színjátszást, majd nyíltak Kolozsvárott, Kassán és Pesten a színházak.

Ezt szeretném még bemutatni, végtelenül büszkén arra, hogy ennek a színháznak az igazgatója lehettem 14 éven keresztül.

Megtiszteltetés és szolgálat volt ez, úgy érzem, a képességeimhez képest sikerült végigvinnem, a legnagyobb nehézségeken is úrrá lennem."

A saját műsortervét is elkészítette még, amely ha elnyeri az új igazgató tetszését, akkor marad, de hogy ő színészként marad-e Szolnokon, az az új felállástól függ, de nem fogja "magát felkérni táncolni a parketten".

Szíve szerint - ha egészsége engedi - színészként és rendezőként is folytatná a városban vagy másutt. Március 5-én tölti be 78. életévét.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Kapcsolódó hang

Balázs Péter távozik a Szolnoki Színház éléről
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018