INFORÁDIÓ 
2020. július 2. csütörtök
Ottó

veszprém

európa kulturális fővárosa

navracsics tibor

Amint vége a rendezvénystopnak, azonnal robbant Veszprém, Európa leendő kulturális fővárosa

Amint vége a rendezvénystopnak, azonnal robbant Veszprém, Európa leendő kulturális fővárosa

A Balaton közelségét is kihasználva filmpiknik, összművészeti fesztivál és sok-sok zene lesz a programkínálatban. A részleteket Navracsics Tibor, a program kormánybiztosa mondta el az InfoRádióban.

Augusztus 15-én kezdődnek és a tervek szerint adventig tartanak a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa projekt idei rendezvényei - közölte az InfoRádióval a program kormánybiztosa. Navracsics Tibor elmondta: a többi között filmpiknik, összművészeti fesztivál, könnyű- és klasszikus zenei rendezvények is szerepelnek a programkínálatban.

"Az első programunk pontosan akkor fog elindulni, amikor a jogszabályok ezt lehetővé teszik, a veszprémi Óváros téren" - mutatott rá. Még szintén a hónapban jön a hagyományos Veszprémi Utcazene Fesztivál, de új elemként jelentkezik szeptember elején a filmpiknik, a Filmszemle díjazott filmjeinek ingyenes bemutatójával - Veszprémben és Balatonfüreden.

Veszprém a Balaton régióval együtt pályázott az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre,

ebből adódóan pedig még a Káli-medence is része a programfolyamnak, Kővágóörs és hét másik, környéki település.

A programok ebben az évben decemberig tartanak, ha - mint Navracsics Tibor leszögezi - a járvány várható második hulláma ezt lehetővé teszi.

"Október 1-jén, a zene világnapján lesz egy nagy összveszprémi koncert, amely annak is köszönhető, hogy Veszprém tavaly óta birtokolja az UNESCO zenevárosa címet, ez kötelezi is a várost zenei események tartására" - folytatta.

Novemberben pedig sor kerül a Music Hungary konferenciára, amely a korábbi években Egerben volt, de mostantól a Balaton-környéki városba teszi át a székhelyét.

Alapvetően két támogató segítségével zajlanak az események: központi költségvetés, Veszprém város költségvetése. A részleteket most dolgozzák ki.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Veszprém Európa Kulturális Fővárosa projekt - Navracsics Tibor
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018