INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

navracsics tibor

2022.06.17. 14:26

Navracsics Tibor az uniós pénzekről egyeztetett - jogszabály-változtatás is jöhet

Az Európai Bizottság nyitott a kérdéses ügyek rendezésére, a tárgyalások két síkon haladnak, egyrészt az operatív programok finanszírozását lehetővé tevő partnerségi megállapodás megkötésével, másrészt pedig a koronavírus-járvány gazdasági hatásait ellensúlyozni kívánó helyreállítási alappal kapcsolatban - közölte Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter pénteken.
2022.06.08. 12:47

Navracsics Tibor: szeretném a nagypolitikai vitáktól elhúzni az uniós források körüli vitát

Legyen egy olyan feszültségmentes övezete a Magyarország‒Európai Bizottság kapcsolatrendszernek, ahol a bizottság is tudja érvényesíteni a prioritásait és mi is meg tudjuk valósítani a céljainkat – mondta Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában. A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter beszélt a gázembargó és az orosz olajra kivethető importvám veszélyéről, az informális kapcsolatok jelentőségéről és arról is, hogy miért fontos a kommunikáció fenntartása az Európai Néppárttal.
2022.06.03. 06:14

Navracsics Tibor: akár újra lehet intézményes kapcsolat a Fidesz és az Európai Néppárt között

Az Európai Néppárt tisztújító kongresszusán járt Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter. A politikus az InfoRádiónak azt mondta: a látogatás célja az volt, hogy javítsa a Fidesz és a Néppárt kapcsolatát. Szerinte a Fidesz akár újra be is léphet a pártcsaládba. Beszélt arról is, hogy a kormány mindent megtesz, hogy az év végéig alá tudja írni a helyreállítási alap megállapodását.
2022.05.19. 18:47

A mai nap kulcsszavai – válság és országépítés

Módosítják a költségvetést, csökkentik az állami beruházási és működési kiadásokat és lehet, hogy megadóztatják az extraprofittal rendelkező cégeket - nagyjából így lehet a legrövidebben összefoglalni a mai miniszterjelölti meghallgatások pénzügyi részét. Varga Mihályhoz hasonlóan Nagy István agrárminiszter-jelölt is válságos időszakról beszélt, talán egyedül a leendő építési és beruházási miniszter fogalmazott másként. Lázár Jánosnak az a célja, hogy létrejöjjön egy olyan országépítő struktúra, amelynek segítségével utolérhető Ausztria, és Magyarország Európa egyik legjobb országa lehet 2030-ra.
2022.05.12. 10:47

Július végén tíz napon át Művészetek Völgye

Immár 31. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgyét. Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden 36 helyszínen a szervezők több mint kétezer programmal várják az érdeklődőket július 22-től 31-ig.
2021.06.22. 19:10

Navracsics Tibor: mára elvadult Magyarország és az unió viszonya

A volt uniós biztos elődjével, Andor Lászlóval ült kerekasztalhoz a Transparency International meghívására. Az EU, illetve a válságkezelés érdemeiről és hibáiról, a jogállamiság számon kérhetőségéről és az egyetemátalakítások utáni világról is beszélgettek, vitáztak.
2021.03.17. 18:59

Navracsics Tibor az uniós vakcinabotrányról: nem egyszerű tagállami hisztiről van szó

Kormányok sorsa múlhat a koronavírus elleni vakcinák beszerzésén – mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője. Navracsics Tibor szerint az uniós intézmények nem tudnak hatékonyak lenni a válságok kezelésében; inkább a megelőzésben és a finanszírozásban lehet szerepük.
2020.12.09. 13:10

Navracsics Tibor: Magyarország a fenegyerek státusz felé halad

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézet vezetője szerint a vétó egy jól kezelhető és körülírt álláspont; a gondot abban látja, amikor Budapest már a szakpolitikák többségében is rendre szembe megy Brüsszellel.
2020.11.20. 16:47

Navracsics Tibor a jogállamisági vétóról: van még hely a kompromisszumra

Magyarország és Lengyelország azért vétózta meg az uniós költségvetési javaslatot, mert elfogadhatatlannak tartja a szerintük egyre inkább politikai jellegű európai integrációt – vélekedett az InfoRádiónak Navracsics Tibor. A volt uniós biztos szerint a vétózó tagállamok forrás nélkül maradhatnak, ha a többi tagállam kormányközi megállapodással elindítja a gazdasági újjáépítési csomagot.
2020.08.06. 17:06

Ötvenmilliárdból ragyoghat Veszprém–Balaton – képek

Ötven milliárd forintos kormányzati támogatásból gazdálkodhat a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program (EKF), az infrastrukturális fejlesztések mellett ebből valósulnak meg a rendezvénysorozat programjai is – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a program kormánybiztosa.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018