eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A közönség a Csík Zenekar koncertjét hallgatja a magyar dal napján az óbudai Fő téren.
Nyitókép: Kollányi Péter

Óbuda Napján színpompás forgataggal várják az érdeklődőket

Csütörtöktől három napon át, több helyszínen ingyenes koncertekkel, gyermekprogramokkal, civil udvarral és gasztronómiai különlegességekkel várják az érdeklődőket Óbuda Napja alkalmából a 3. kerületben. A rendezvénysorozat a Fő téri Esernyős Galériában, a harmadik kerületi művészek kiállításának megnyitójával kezdődik. A programokról Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója beszélt.

Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy a kerületben élők május első hétvégéjén színes kavalkáddal ünnepelnek.

Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak elmondta,

a rendezvénysorozat, amelyet már több, mint 10 éve rendeznek meg, eredetileg egynapos volt, a nagy érdeklődésre való tekintettel nőtte ki magát.

Szent Flóriánra - Óbuda védőszentje - emlékezve indul a rendezvénysorozat csütörtökön a Szent Flórián Szoborcsoportnál, majd a harmadik kerületi művészek kiállításmegnyitójával folytatódik az Esernyős Galériában öt órakor, amelyet Bús Balázs polgármester nyit meg. Emellett lesznek programok a Kassák Múzeumban, az Aquincumi Múzeumban és az Óbudai Platán Könyvtárban is.

Az események pénteken délután a Fő téri koncertekkel folytatódnak:

A Kutya Vacsorája koncertjével, amit este az Ivan & the Parazol együttes fellépése követ.

De lesznek programok a Kiscelli Múzeumban, illetve a Szent József Házban is.

Szombaton a Fő téren gasztronómiai programokkal várják a látogatókat. Az Esernyős szobroknál felállított borudvarban kiváló borvidékek borászatai mutatkoznak be.

A nagyszínpadon délelőtt Halász Judit ad koncertet a gyerekeknek. Délután a Blahalouisiana, Budapest Voices, majd este a Kiscsillag lép színpadra.

A Zichy udvarban civil szervezetek mutatkoznak be, a Kórház utcában pedig szabadtéri kiállítás nyílik Templomok a talpunk alatt - Szabadtéri kiállítás a középkori Óbudáról címmel.

A Kobuci kertben Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja át a kerületi kitüntetéseket, az Óbuda díszpolgára kultúráért, és egyéb díjakat. Az ünnepség előtt a Danubia Zenekar kamaraformációja zenél.

Az esti programokat itt Petruska, majd utána a Nana Vortex koncertje zárja.

Lőrincz Edina elmondta, hogy nemcsak a Fő téren lesznek programok, hanem Csillaghegyen és Békásmegyeren is. Idén is a békásmegyeri Csobánka tér ad otthont a Közbiztonsági nap rendezvényeinek szombaton, amely kutyás majd katasztrófavédelmi bemutatóval indul, majd a többiek között Bognár Szilvia és a Budapest Ragtime Band is szórakoztatja a közönséget.

Csillaghegyen szintén szombaton a Mátyás király út egy lezárt szakaszán a Rutkai Bori Banda gyermekkoncertje nyitja a sort, ezt követően gyerek tánc- és művészeti csoportok előadásai következnek,

a színpadon fellép Berecz András is. A programokat a Charlie Band koncertje zárja.

"Csillaghegynek saját napja van, ezen a napon meg lehet kóstolni Csillaghegy tortáját délelőtt 11 órakor, fellép a Göncöl együttes, a Turbó Méhek, de egész nap kiállítások, kézműves foglalkozások, hagyományőrző népi játékok, cirkuszvilág , sőt az Óbudai Egyetem jóvoltából egy tudományos Placc is várja az érdeklődőket" - mondta az ügyvezető igazgató, hozzátéve, hogy a közönség igényeit felmérve alkották meg a programokat.

"Napi kapcsolatban vagyunk a közönségünkkel, de ilyenkor nagyon sokan megkeresnek személyesen, elmondják, hogy mi az ami tetszett, vagy nem tetszett. Vidékről is sokan jönnek." - mondta, hozzátéve, hogy a tavalyi időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, de idén reménykednek abban, hogy kegyes lesz hozzájuk az idő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×